Гръмна грозен скандал с филм за Никола Гюзелев

03 Март 2022, 12:02


Сандал се вихри около бъдещ филм  за Никола Гюзелев. Пари за филма не са дадени, а вдовицата на прочутия бас е била принудена да спре снимките.

 

"След като България не даде и стотинка за бъдещия документален филм за Никола Гюзелев с режисьор Олег Ковачев, аз спирам снимките като продуцент. Когато излезе, филмът ще има друга националност, няма да е български. Казаха ми, че за да получа пари, трябва да сменя режисьора, но това не разбирам защо трябва и няма да го направя. Или ние с Олег сме некадърни или Никола Гюзелев е никой и никъде не е представял България, или има друга причина". Това сподели вдовица на феноменалния бас Анна-Мария Гюзелева по време на откриване на изложбата със снимки от култови бг филми от 50-те и 60-те години на миналия век. Гюзелева е категорична, че е избрала Олег Ковачев за режисьор заради неговите доказани качества и професионализъм.

„Обидно и грозно е, но не мога да спра да работя. Не го правя за себе си, ще ми се за България да се чува с добро по света, колкото може още „, категорична е Анна-Мария Гюзелева.

Пред „България Днес“ Олег Ковачев разкри следното: „При Анна-Мария нещата са малко по-особени и не стоят точно така, както ги описва тя. Затова не очаквайте от мен съпричастност с нейните думи. Филмът наистина не получи финансиране, но Анна-Мария нямаше никакъв проблем да го  финансира сама, защото съпругът й го заслужава“, казва известният режисьор.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди 2 месеца
0
и аз все си мисля, че гюзелев е оставил достатъчно на жена си, за да може тя да подържа името му живо. Със сигурност покрай работата си е прославил България, но преди всичко е работил за себе си и за семейството си.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени