Христо Мутафчиев за номинациите за „Икар“: Татяна Лолова е сред нас! (Карамазов и Камен Донев са конкуренти)

11 Февруари 2022, 13:00


„Нa днешната дата искам да открия номинациите за „Икар” с присещане за голямата Татяна Лолова, която, ако беше жива, щеше да стане на 88 години. Ти си сред нас, любима Таня. Тя бе и последният носител на „Икар" за цялостно творчество."

 

Така откри номинациите за една от най-важните театрални награди шефът на СБА Христо Мутафчиев вчера. На специална пресконференция присъства част от журито, което е взело решението за номинациите, а гласове ще може да даде и публиката онлайн.

 

Тазгодишните носители на специалните награди са певицата Мими Николова, актьорът Симеон Алексиев и режисьорът Асен Шопов. Изненадата в списъка с номинации бе името на Владо Карамазов, който в последните години участва в малко представления. Актьорът предпочиташе да се изявява повече като фотограф, както и водещ на риалити предаване. Карамазов ще се бори за „Икар" със спектакъла „Опашката" от Захари Карабашлиев с режисьор Явор Гърдев на кукления театър от Плевен.

 

Негов противник ще е Камен Донев в ролята на Сирано дьо Бержерак в „Сирано дьо Бержерак" от Едмон Ростан с режисьор Стоян Радев от Военния театър. „И аз харесвам Камен Донев, разбира се, че ще му пожелая успех“, с усмивка коментира ситуацията Карамазов.

 

Другият номиниран в категорията „водеща мъжка роля" бе Александър Митрев със спектакъла си „Бартълби" от Хърман Мелвил с режисьор Марий Росен. За водеща женска роля ще се борят Ива Тодорова, Койна Русева и Маргита Гошева. В поддържащите мъжки роли са Александър Узунов, Красимир Недев и Севар Иванов. За женска поддържаща ще се борят Рая Пеева, Стела Ганчева и Христина Джурова. Наградите „Икар" се връчват всяка година в деня на театъра 27 март, в Народния театър.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени