И Неве стана художник! Бившата на Краси Ванков преоткри страстта си към платното в пандемията

618
06 Юни 2021, 16:02


"Две от моите скромни картини ще бъдат на търг сред платната на Васил Стоилов, Дечко Узунов, Димитър Казаков-Нерон и много други. За мен е чест и привилегия!”, с тази новина актрисата Невена Бозукова – Неве изненада приятели и почитатели в социалните мрежи, дни след като празнува 48-мия си рожден ден. Звездата от шоуто „Аламинут” по Би Ти Ви и сериала „Етажна собственост” по Нова тв преоткри страстта си към платното в пандемията.

„Започвам да се хващам, че нямам желание да ходя, където и да е, а просто ставам и рисувам”, сподели Невена наскоро. В ситуация, в която се наложи да излезе в принудителна ваканция като актриса, както всички свои колеги, Невена Бозукова продължи да твори с четка и бои. С колегата й Васил Василев-Зуека пък, който също се отдаде на рисуването по време на пандемията, взаимно се подкрепят и рекламират.

Невена Бозукова, която е от Варна, е завършила Художествена гимназия, но актьорството за нея винаги е било на първо място. Затова до преди пандемията,в продължение на 20 години тя рисува покрай повод, например рожден ден на приятел или като изненада за гости, както направи в предаването „Черешката на тортата”. В епизода, който бе излъчен в ефира на Нова тв през януари, актрисата зарадва дамите Мила Михова, Ирина Тенчева и Милица Гладнишка с „по една малка интерпретация”. „Тези шаржове, които ни беше направила, бяха толкова чувствени, женски, леко еротични и толкова вихрени, пълни с творческа енергия, много амазонски”, изрази Милица Гладнишка всеобщия възторг.

Когато връхлита пандемията, Невена се стараела да не си позволява да е тъжна, но е имало моменти на разочарование, на страх, на тъга. Като артист на свободна практика, както и много колеги, тя нямала „минималната сигурност на щатния актьор”. В такива моменти разчиташ на спестявания, ако си могъл да спестиш. Другото е, че на всеки артист започва да му липсва работата, макар и да има нужда понякога да остане насаме със себе си.  Невена започнала да рисува по-често през тази година. Всички мисли и чувства излизали чрез четките. Понякога се будела посред нощ с идея. Става и набързо я нахвърля, за да може на сутринта да се захване с нея. При един такъв творческия импулс изрисувала едната стена в дома си с огромни пеперуди.

Сега редува новите картини с книги и представления. „Тази динамика много ми харесва, защото ми носи нещо на мен самата. Отделно, че и други хора откриват частица от себе си в картините ми. Това още повече ме радва”, споделя тя. Невена Бозукова играе, твори и се чувства щастлива. Заобиколена е от приятели, колеги, а всяка свободна минута прекарва с дъщеря си Магдалина, която вече е на 28 години, и работи като фотограф. Синът й Никола, който е от любовта й с продуцента Краси Ванков, е на 15. В артистичните среди се говори, че и той е целеустремен като родителите си. Приет е в престижно училище в чужбина, което много искал. „Чудно семейство имам, с две прекрасни деца”, каза Невена.

Със семейството в смисъла на „градивна клетка на обществото” е имала прекрасни години. По-точно 18 години. Толкова бяха заедно с Краси Ванков. Двамата обявиха раздялата си през април 2017г. Тогава в предаването „Търси се”, в което Невена бе гост, а продуцентът даде интервю, разлъката им бе представена, без драми, просто като продължаване напред. „Прекарали сме много време заедно, понякога наистина се случват едни неща, които колкото и да си казваш, че ще ги преминеш, че можеш да направиш поредния компромис, да се балансираш, да го направиш отново и отново... Някак си даваш сметка в един момент, че няма смисъл да лъжеш човека срещу теб, няма смисъл да лъжеш себе си.... Той има своите желания, които по някакъв начин или аз съм го спирала във времето, или той така го е чувствал. Аз имам също някакви други такива”, каза Невена тогава.

Няма драма, но все пак всяка раздяла е емоционална. Двамата стигнали до решението за промяна след дълъг разговор. От скорошно интервю, години след тези съвместни откровения, стана ясно, че актрисата продължава да споделя същата философия. Ако двама души правят компромис и стоят между четири стени, заради нещо, в това няма смисъл. Нито от безумни борби. Когато през 2017 г. сподели за раздялата си с Краси Ванков, Невена призова двойките да говорят. Тези „затаени неща”, които иначе всеки прибира в себе си, някак си ги чуваш на финала. „И казвайки ги и чувайки човека отсреща, ако това е било говорено, казвано, може би, знае ли човек, можеше и да не се стигне дотук. Затова призовавам ви: говорете, колкото и да ви е трудно, тегаво, защото има смисъл”, сподели Неве.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени