Янка Рупкина: Погребах мъжа си и осиротях

09 Април 2020, 10:00


Янка Рупкина е в траур! Преди месец певицата погреба съпруга си и не може да го прежали, научи HotArena.


„Погребах мъжа си и осиротях! Моят Георги си отиде след рождения ден през март. Така си и предчувстваше. На 90-тата годишнина каза, че след това ще си отиде.
Поне видя правнучето си Виктор, което ориса да стане като него–известен борец, и да прославя България”, споделя народната прима.

Изпълнителката признава, че двамата са имали повече от 60 години брак. „Той ми даде всичко — свобода, беше ми баща, мъж, родител, и всичко” споделя певицата. Тя се радва, че погребението е било в семеен кръг, за да може да скърби далеч от вниманието на обществото.


Но й е и малко тъжно, че приятелите, възпитаниците и колегите на съпруга й, не са успели да дойдат, а са го изпратили от разстояние. Но все пак се чувства почетена, че са изпратили венци и цветя. При това съпругът й не е забравен дори от най-големите в борбата.


Бившият национал Георги Рупкин създаде стотици млади борци. Той е родом от Странджа, майстор на спорта и заслужил треньор. През годините е бил помощник-треньор и в националния отбор в свободния стил за младежи до 20 години и за мъже. Както и треньор в клуб „Славия”. Двамата с Янка се запознават в Бургас и имат син Росен, внуци, а от няколко месеца и правнук–Виктор, пише "България днес".


Янка е категорична, че двамата са имали прекрасен брак. Нито той е показвал ревност към нейната работа, нито тя се е сърдела, че постоянно му се налага да пътува до чужбина и обратно.


Последните две години Георги прекарва на легло, след като преживява инсулт. Янка обаче е до него и се грижи до последно.


„След катастрофата, която преживях и останах жива през 1972 година, когато се разби самолетът ни, едва преживях драмата със смъртта на моите колеги.


После ми се отключиха ясновидските способности, дори започнах да лекувам с ръцете си. Моята майка съм я спасявала поне десет пъти да не умре.
Оказвала съм първа помощ на кой ли не, спасявала съм хора, спасявала съм и Ева Георгиева от моето трио.


Борих се за живота й поне 20 минути с изкуствено дишане. Вярвам в Господ и съм сигурна, че той ми даде втори живот, за да се грижа за близките си и с песни да радвам хората.”, казва още Рупкина.


Тя признава, че се бои от вируса, но най-вече заради семейството си. Иначе синът й е до нея, грижи се да не й липсва нищо и я разсейва от мъката й.
Единственото, което си пожелава певицата е още малко време, за да може да пее на хората. Самата тя е на 81 години вече и вече доста се изморява.

Янка, която е по професия медицинска сестра постоянно носи у себе си образа на майка си и баща си, както и на Левски.


И тя като Ванга колекционира кукли, а понякога им пее или им говори, като на деца. Често мисли и за предсказанията на пророчицата, които чула за своето бъдеще.
„Мисля за думите на Ванга, която ми предсказа, че и втора катастрофа ще преживея. Чудя се кога ли ще е това, но човек трябва да мисли позитивно, за да му дойде доброто. Иначе не става”, надява се голямата Янка Рупкина.


Жената, която пя на сватбата на певеца Дейвид Бауи и познава Анджелина Джоли и Джордж Харисън, не се притеснява, че трябва да си стои вкъщи, дори и сама.
Синът ми помага, постоянно ми пазарува и се грижи за мен. Ще издържим. Българите са корав народ”, казва още примата.
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени