Краси Радков и Станислава вече 18 години започват деня си с целувка

19 Февруари 2023, 09:06


Любовта им е като от романтичен филм! Краси Радков и жена му Станислава са заедно вече от 18 години и все още пазят романтиката във връзката си. Актьорът и половинката му, които от този петък зрителите на Нова тв ще гледат като екранни партньори на водещия Емо Чолаков в предаването „Един за друг”, продължават да започват деня си с целувка. Това призна Краси в тв интервю, след което долепи устни до бузата на любимата си.

 

„Не можем да се преоткрием, защото се познаваме от доста дълго време”, каза още актьорът, но пък припомни, че с жена му, която е журналист и актриса, за първи път ще работят заедно. Преди време тя водеше „Полет над нощта” по БНТ1, играеше епизодична роля на репортер в сериала „Откраднат живот” по Нова тв, а после се изявяваше като на театрална сцена и се занимаваше с парти агенция.

Двамата се запознали в Смолян. Станислава била на почивка с родителите си, като с тях бил и чичо й, а Краси бил на турне с колеги от Сатиричния театър, към който се присъединява през 2000 г. Тогава актьорът, който до преди това бил артист в Драматичния театър в родната си Враца, играел по заместване, като ролята му била кратка, но пък запомняща се и съвсем не за подценяване. Краси се появявал на сцената за 1-2 минути и пак предизвиквал фурор, понеже бил с пайетена рокля с гол гръб и на токчета. „Знаеш ли какво е от Враца да дойдеш в Сатиричния театър? Все едно бях най-важният, най-големия актьор... Това беше голямо преживяване за мен. Дори нямаше значение какво играя. Играя го със страхотно самочувствие. Имах чувството, че играя главна роля”, коментира Краси тази си роля в „На кафе”, в което гостува с жена си на Свети Валентин.

Станислава гледала мъжа си за първи път на театралната сцена в Смолян именно в ролята на травестит. Било изненада, тъй като двамата се запознали малко преди това на рецепцията в хотела, в който били отседнали. Краси се шегувал с колегата си Димитър Манчев. Манчев, който бил като баща за Краси в Сатиричния театър, и сред най-близките му приятели заедно с Васил Попов, гледал зад рецепцията култовия сериал „Дързост и красота”, защото го следял. Краси подканял за пореден път Манчев да намали малко звука на телевизора, че цялото фоайе ехтяло, когато забелязал „едно много красиво момиче”. Това била Станислава, която в този момент попълвала адресните кадри на родителите си, понеже си забравили очилата. Димитър Манчев уж не отделял поглед от сериала, но забелязал интереса на Краси и веднага го окуражил: „Покани момичето на представлението”. Врачанинът така и направил. Като казал, че играят „Кукер кабаре”, Станислава заявила, че вече го е гледала. Отговорът й не сломил ухажора. „Вие сте го гледали, но с друг актьор”, изтъкнал той и добавил, че може да дойде и заради родителите си, които не са гледали представлението. В този момент майката на Станислава я подканила да отидат. Така и направили, като после с Краси се видели в барчето на хотела.

Актьорът, който пристигнал с колегите си, веднага усетил, че чичото на Станислава е по-приятелски настроен. Започнали да си пращат питиета – предимно коктейли „Маргарита”. Краси почерпил и родителите на Станислава. „Тогава ни се полагаха 18 лева дневни. Всичките си пари дадох за почерпката”, спомня си той.

След няколко разменени реплики с бъдещата си булка, актьорът поискал телефонния й номер, тъй като на следващия ден щели да пътуват за друг град, в който да играят представлението. Още на другия ден той й се обадил и я попитал дали си има гадже. След задоволителния отговор, се започнала размяна на смс-и. „Дадох 480 лева на ония пари за смс-и – по онова време бяха скъпи”, смее се актьорът. Хонорарът му заминал, така че брат му Емил, който е по-голям и живее в САЩ от години, помогнал.

Първата среща на младите се случила в София. Краси се появил изрусен и по чехли. Като го видяла, Станислава се смаяла. Без колебание, тя го подпитала дали е блондин по принцип. Радков обяснил, че с колега променили визиите си от скука. Приятелят му избрал да е с червена коса. Станислава изразила и мнение за чехлите му. Директно му казала, че не харесва мъж да ходи с чехли. Краси веднага ги събул и ги изхвърлил в първото кошче. До края на срещата им ходел бос с риск да пореже ходилата си, понеже дълго се разхождали. Отишли и на кафе, посмели се, а после се разделили с целувка. Дни след тази среща Краси Радков заминал на турне в САЩ за месец. Станислава помислила, че това е края на отношенията им, но не познала.

„Всяка вечер намираше начин да ми се обади, да ми каже, че си мисли за мен и такива хубави неща”, спомня си тя. От САЩ Краси й донесъл дънки и пръстенче. Чудно как успял да нацели размерите й, а оттогава все се затруднява. Тогава взел тайно неин пръстен и запомнил докъде може да го надене на показалеца си. Халката, която й подарил, била с мечи стъпки, в комплект с друга, която пък била с мечета. „Едната за мен, другата за него”, смихва се при спомена Станислава.

Не минало много, след като се върнал от САЩ, и Краси подпитал любимата си какво е отношението й към брака и по-точно към такъв с него. Направил го по телефона от Враца. Положителният отговор го окуражил и актьорът по най-бързия начин организирал предложението. Случило се на официална вечеря в дома й. Краси отишъл с брат си Емил, който пристигнал от САЩ. Братята губят като малки баща си, който бил следовател в МВР. Така че Емил, който е по-голям със 7 години, винаги е бил като татко за Краси. Баткото, който заминал в САЩ, след като спечелил аспирантура в Колумбийския университет, е химик и тясната му специалност е „Луминофори за осветителни цели”. Емил Радков има десетки патенти в САЩ, работил е и по продукти за НАСА, е най-близкият човек на Краси. Баткото му помагал финансово, когато актьорът бил студент, а после, докато си стъпел на краката и изгради име в гилдията. Разбира се, Краси харчел разумно доларите, които получавал от батко си, докато учел в НАТФИЗ, а после и като се преместил като млад актьор в София. „В София квартирата ми беше 200 лева, а 140 лева - заплатата. Той ми е помагал за всичко”, благодарен му е шоумена.

Емил не пестял средства и за годежа на брат си, а после помогнал и за сватбата. Станислава искала по-семпъл пръстен, понеже знаела, че бъдещият й съпруг не разполага със средства за скъпо бижу. Емил обаче настоял и избрал за снахата годежен пръстен с диамант. Така че когато се появили на официалната вечеря в дома на булката, Краси с гордост сложил пръстена на ръката й. В опит да се сближи по-бързо с тъста, актьорът изтъкнал: „Татко, виж какъв годежен пръстен. Диамант й подарявам”. „Аз не знам ти какво й подаряваш, обаче внимавай, че това е цялото ми съкровище”, отвърнал бащата на Станислава, при което зетят се стъписал. Вицовете, които Краси знаел, че се харесват, също не помогнали да спечели по-бързо благоразположението на тъста. Бащата на Станислава не се засмял на нито един негов виц. Отнело време тъстът да приеме, че дъщеря му се жени и напуска семейния дом. Краси продължил да се старае да се хареса на тъста и след сватбата със Станислава. Актьорът даже ходил да му помага да поправя трактор – тъстът цял живот мечтаел за собствен и накрая купил един, нуждаещ се от ремонт. Краси нямал кой знае какви познания как се поправя трактор, но пък помагал като подавал ключовете на тъста.

Сватбата се състояла 3 месеца след годежа. Баткото Емил настоял пред Краси, че няма как да не поканят и роднините от Ребърково. Така ги настанили на тържеството, че да не се смесват с колегите на актьора от Сатиричния театър. „Понеже сред роднините от Ребърково имаше и доста първични хора”, смее се актьора на Слави. Една дама от тоя край дошла с дар – губер. Миришел на нафталин, понеже сигурно го е пазила дълго, за да го подари на сватбата на някой от братята. Затова и жестът бил високо оценен.

 

Стават родители след 40

 

Голямата радост в живота на Краси Радков и Станислава е синът им Теодор, който тази година ще стане на 5 години. „Рус, синеок хубавец”, така го описа актьорът. Станислава пък изтъкна, че синът им е много артистичен и пее.

Теодор се ражда през юли 2018 г. Тогава Краси, който на 26 април ще празнува 52-рия си роден ден, бе на 47. Станислава пък бе на 44 или поне така се говореше, тъй като данни за нея не се намират, освен че празнува рожден ден на 3 декември.

Когато синът им се родил, кумът Христо Гърбов попитал Краси на кого прилича. На Станислава, отвърнал щастливият татко. „По-добре!”, усмихнал се Гърбов. Краси е съгласен Теодор да прилича на майка си. „Но пък е взел характера му”, отвръща Станислава, поглеждайки мъжа си.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ана
преди 3 месеца
-1
Не знаех историята им досега.Хубаво семейство- хора,които държат един на друг.Да са здрави и щастливи все така- те и детенцето им!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени