Легендата Ласка Минчева иска да се самоубие (ТВ режисьорката прикована на легло след тежък инсулт)

27 Януари 2022, 17:00


Състоянието на легендарната тв режисьорка Ласка Минчева, която тази година навърши 80 години, се влошава от ден на ден, алармира единственият й роднина - племенника й Атанас Михайлов, узна HotArena.

Преди 3 години Ласка ослепя след получен тежък инсулт, а после парализа обхвана цялото й тяло. Прикована към леглото, от тогава тя не е напускала апартамента си. За нея денонощно се грижи жена, а разходите поема племенника. Единствените доходи на бедстващата Ласка са от пенсията й, която е доста мизерна и след "щедрите" Ковид-бонуси. Преди години Ласка получи и персонална пенсия за заслуги в размер на 700 лева, която отива за заплата на гледачката й.

 

Съратничката на Хачо Бояджиев, снимала десетки легендарни тв предавания, включително новогодишни програми за БНТ, е престанала да се храни преди няколко дни. Притеснен, племенника й планира да я вкара в болница. "Притеснявам се, че просто ще умре. Тя не се храни, отказва да прима храна. Състоянието й е доста тежко", казва Атанас Михайлов, който навремето се изявяваше и като тв водещ и актьор.


Голяма част от доходите на Ласка отивали в ръцете на ЧСИ, след като ѝ бил наложен запор заради заем на нейната покойна дъщеря Вихра. Докато била жива, щерката на Минчева изтеглила кредит, но не могла да го погаси, защото издъхна внезапно през 2018 г. Задълженията обаче не били опростени и продължали да важат. Сега бедстващата й майка е принудена да покрива кредита с наградната си пенсия, част от която е под запор. Останали са да връща още около 17 000 лева.

 

Племенникът на Ласка – Атанас, разказва, че сумата, която кака му Вихра изтеглила навремето, била 4000 лева. Заради таксите и лихвите, които се начислили през последните 5 години, набъбнала до цели 18 бона. Това са изключително много пари, особено за пенсионер, при това в положението на тв легендата, която е парализирана и на легло от години, пише Ретро.

 

В последните и най-трудни от живота ѝ години колегите ѝ напълно са я забравили. С някои се чувала по телефона, но и те мизерствали и не можели да ѝ помогнат финансово. "Голяма част от нейните колеги и приятели починаха в последните 2-3 години, което силно я разстрои. В един момент казваше, че ще се самоубие, но слава на Бог, се взе в ръце. Сега, уви, пак е паднала духом, вече не иска да се храни", разказва Атанас Михайлов.


Ласка Минчева започва да губи зрението си заради любовта към работата си преди повече от 10 години. Лекарите са категорични, че очите ѝ отказват заради дългогодишната работа на прах, пушеци и особена светлина в студиата в телевизията, където тя изкарва почти целия си живот. Режисьорката на „Златният Орфей“ и „Мелодия на годината“ рухна напълно, след като дъщеря ѝ Вихра почина от скоротечен рак. Научавайки трагичната вест, тя получава тежък инсулт и се парализира.
Коментара беше докладван, очаквайте администраторите да го прегледат
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Денн
преди 5 месеца
-1
Милата жена. На никога не пожелавам такова нещо. За кое точно да се хване, за да и се живее. Жестока, човешка мъла
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
да
преди 5 месеца
-2
инсултът е страшно нещо,прикован,неподвижен/в повечето случаи/,знам какво е от майка ми.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени