Лили Иванова си наду цената! Певицата се опитва да избие 2 милиона загуби заради пандемията

850
10 Юни 2021, 14:07


Наесен с песен ще се завърне триумфално на сцената примата на българската естрада Лили Иванова. Ако няма поредна вълна на Ковид, тя най-после ще осъществи плануваното си национално турне, което пропада вече 2 пъти.

 

Покрай загубите около кризата звездата обаче рекордно е надула цените на билетите за изявите си, видя „Ретро“. Най-скъпите пропуски са се оскъпили с двайсетолевка за по-малко от година и от 180 вече струват 200 лева. С такива ще имат удоволствието да се сдобият обаче единствено феновете й в столицата, където тя ще завърши тура си с три последователни концерта в зала 1 на НДК на 14, 15 и 16 декември.

 

Очевидно солените цени и притесненията на публиката, свързани с коронавируса, са оказали влияние на интереса им към Лили. Датите все още не са разпродадени и като нищо за пръв път в дългогодишната си музикална история кралицата на родната естрада да не успее да запълни капацитета на НДК. Преди да акостира на една от най-големите сцени в столицата, тя ще пее във Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Шумен и Русе.

 

За момента разпродадени са единствено летните театри във Варна и Пловдив. Към останалите концерти в провинцията също няма голям наплив от желаещи, макар билетите да  са далеч по-достъпни от тези в София. От 30 до 60 лева варират цените им, най-малко купени за момента има в Бургас. Да разпродава всички места за предстоящите си участия дълго преди самите събития да се състоят, беше традиция за изпълнителката на „Детелини“. Сега Лили трудно преживявала провала, а освен това се наложило заради нисък интерес от афиша да паднат генерално и още няколко концерта. Тя се отказала да извива глас пред почитателите си във Видин, Сливен, Благоевград, Добрич, Хасково, Гоце Делчев, Самоков, Плевен и Пазарджик.

 

Заради двете отлагания на националното си турне Вечната Ам6ър загубила милиони левове. Ако успеела да продаде билетите, щяла да възвърне в сметките си само около 1 милион, тъй като все още има ограничения откъм капацитета и няма как залите да се пyкат по шефовете и да се допускат дори правостоящи пред вратите им, както се случваше преди пандемията.

 

Тази година Лили отбелязва своеобразен професионален юбилей - цели 65 години на сцена. Именно през далечната 1956 г. тя стартира своята певческа кариера благодарение на голямата Ирина Чмихова, която забелязва таланта й и й проправя път към естрадната сцена.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени
/home/hotarena/public_html/cache/398a9c1970b807405e46c1e0c7ccbc05.cache