Любо Киров: Много пъти са ме спасявали, когато съм бил на ръба на смъртта

09 Май 2021, 12:58


Попзвездата Любо Киров се е разминавал няколко пъти като по чудо на косъм от смъртта, сподели самият той в интервю пред "Труд". Силно вярващият изпълнител е убеден, че Бог го пази от изпитанията, които е преживял.

Запитан случвало ли му се е да получава мигновен отговор на молитвите си, Любо отговаря: "О, разбира се! Вече толкова години имам такива необикновени и свърхестествени случки. Често съм бил спасяван, когато съм бил на ръба на смъртта - дали в болница с вътрешни проблеми, дали в катастрофи с коли на няколко пъти, или всички тези неща, които се случват на хората и на сцената, когато съм имал произшествия с чупения на крака и ръце... Всичко е можело да завърши по-зле и като съм си правил анализ след това, съм си давал сметка, че ако не съм паднал така, е можело да си счупя главата и си казвам, че това е било за мое добро.

Трябва да сме по-смели и да имаме повече надежда за живот,

отколкото страх от смъртта и от утрешния ден. Когато паднат страховете, тогава човек става истински свободен, а истината е, че не умираме. Винаги получавам отговор на молитвите ми, когато го поискам, но понякога Господ не отговаря веднага - не защото не иска, а защото не ни е направил марионетки, които да движи на конци, а ни е оставил да взимаме личните си решения. На Бог не му трябват кукли на конци, а някой като него, за да претворява това, което е той, защото ние взимаме от него и така също можем да правим божествени неща. В последно време станахме малко арогантни - решихме, че сме сами и всичко е в наше владение, че едва ли не ние управляваме Вселената. Това води до голямото падение - повярвахме, че ние сме единствените богове, което няма как да е истина, щом не можем да управляваме двата основни пункта - раждането и смъртта. Ако някой може да реши кога да се роди, кога да умре и да възкръсне - тогава съм съгласен да призная, че сме богове, но на този етап само Бог може да го направи",
сподели Любо Киров.

Той става вярваш в доста млада възрст - на 18-19 години. "Моето търсене започна през 91-ва година с изучаване на теология, защото смятах, че ако няма живот след смъртта, би било изключително безсмислено да сме просто едни биологични машинки. Не е логично съзнанието, идеите и творчеството ни да се изгубят в нищото", смята попзвездата.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени