Марги Хранова връща българите от чужбина с песен

388
17 Май 2021, 14:00


Песен за българите, избрали живот в чужбина, изпя голямата певица Маргарита Хранова. „Хей, приятели“ е по текст на поетесата Галина Златарева, която сама намира Марги да одобри написаното и да приеме да изпълни парчето. Музиката е на известния композитор Хайгашод Агасян, решил въпреки носталгичното послание песента да носи живот и бърз ритъм.

Въпреки носталгичния текст песента не навява тъжно настроение. Носи оптимизма, че българите ще се върнат по родните места. Искаме да ги призовем да се завърнат. Да знаят, че не са забравени и са очаквани. Да им вдъхнем оптимизъм и надежда, че тук вече е хубаво да се живее и ги очакваме, защото човек си тежи на мястото“ - разказва певицата пред „България днес“.

Въпреки че от дълги години е в приятелски отношения с именития композитор, тя за първи път работи с него и е приятно изненадана от успеха на съвместния им проект, към който вече е заснет и клип. 
Хранова вярва, че страната ни вече е едно по-добро място за живеене и човек може да се чувства щастлив и удовлетворен с всички възможности, които тя му предоставя.

Имам много приятели в чужбина, които много искат да се върнат в България, но с нещо са обвързани, кредити например, които ги задържат още в дадената държава. Надявам се, че поне младите хора ще се завърнат. Нека знаят, че в родината ни вече всичко е наред“ - категорична е певицата.

На 20 май тя и още редица нейни колеги ще зарадват публиката в зала 1 на НДК с големия концерт „Третият лъч“. Това е първият спектакъл след отпускане на мерките, който ще събере едни от най-големите естрадни звезди на България.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени