Първата съпруга на водещия Дана: Нека помнят Милен Цветков с улица на негова име

20 Април 2022, 13:30


Две години след кончината на Милен Цветков, която навърши вчера, приятели се събраха на лобното му място, за да почетат паметта му и да си спомнят за него.

 

Милен Цветков си отиде навръх Цветница, след като джип се вряза в колата му, докато чака на светофар. Делото срещу извършителя Кристиян Николов все още се води, а в хода на разследването бе установено, че той е бил на коктейл oт опиати по време на инцидента. „Да чуваш другите, да търсиш истината - две години без Милен Цветков“, написа в мрежата приятелят на журналиста колегата му Георги Тошев. Ники Кънчев също сподели болката си от загубата на талантливия Цветков.

 

По инициатива на район „Подуяне“ до СОС е отправено предложение сегашната улица „549“ в североизточния квартал да получи името на загиналия в катастрофа журналист. На тази улица се намира сградата на телевизията, в която до последно той е работил. Идеята за името на улиците дошло от неговите колеги и от собственици на имоти и предприятия в района. Следват няколко одобрителни процедури, гласуване в СОС и кметът на Столичната община да го обнародва в ежедневник.

 

„Добре е, че не го забравят с улица на негово име“, казва първата съпруга на Милен Цветков - Дана, от която той има дъщеря Калина. „Баща ми беше публичен символ на истината и приемаше търсенето и споделянето й като основна цел в професионалния му живот. Междувременно той защитаваше правото си на личен живот и свобода на избор. Държеше личният му живот да е неприкосновен. През последните няколко години животът му беше посветен на нас и принципите, които отстояваше. Изборът ми на начин на живот и ценностите и принципите, които изповядвам, са в резултат на неговия пример и всичко това, на което ме е учил“, сподели пред вестника дъщерята на Цветков Калина, пише „България Днес“.

 

Красивата девойка живее в Хага и завършва международно и европейско право и след няколко стажантски програми започва кариерата си.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени