Писателката Виргиния Захариева: На Христо Живков му беше много тягостно в България

12 Април 2023, 12:19


В Америка той не получи значими роли, може би затова болестта го изяде, казва голямата любов на починалия актьор.

 

"Пуснах Христо да лети към страната, за която мечтаеше!", каза за "България Днес" писателката Виргиния Захариева. Въпреки сериозната "ножица" във възрастта тя е била голямата любов на актьора Христо Живков, който наскоро загуби битката с рака и издъхна в Лос Анджелис само на 48 години.

 

Двамата се запознават в началото на милениума в двора на НАТФИЗ, когато бъдещият Йоан Богослов от прочутата лента на Мел Гибсън "Страстите Христови" е едва 25-годишен. Вержи, както я наричат в литературните среди, вече има един брак зад гърба си с красивия актьор Димитри Ганев. Двамата имат син, но в арт средите се говори, че пътищата им се разделят заради плейбойския нрав на Ганев, по когото въздишат десетки елитни столични дами.

 

"Аз подтиквах Христо да осъществи мечтите си. Да не стои на едно място. Да не гледа назад, а само пред себе си", сподели за вестника Захариева. "Жената на живота" на Христо Живков довери още, че е написала цяла книга за тяхната дългогодишна връзка. "Романът за романа им" - "9 зайци", излиза през 2009 г. "В него са описани нашите отношения", доверява писателката, която е и дипломиран в Швейцария психотерапевт.

 

В памет на покойния си възлюбен тя е подготвила ново, допълнено издание на "9 зайци", разказа самата Вержи. "Както на първото издание, така и на новото ще има скромно посвещение на Христо", добави писателката

 

"Без мен Христо може би нямаше да събере кураж да стане това, към което се стремеше с цялото си същество. В един момент, въпреки че ми беше много тежко, му казах: "Освобождавам те". И той събра сили и се откъсна от мен, и тръгна", изповяда писателката.

 

Тя каза още, че на нейния любим му било "много тягостно в България". За съжаление не получил жадуваното признание и в САЩ.

 

"След "Страстите Христови" Христо не получи нито една значима роля в Америка. Години наред нямаше участия. Може би и заради това болестта го изяде", допуска писателката.

 

Заедно с най-близките приятели на Христо Живков - Петър Стоянович, Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов, любимата на покойния актьор организира помен за него в столичната църква "Свети 40 Седмочисленици" на 10 май. В панихидата са се включили и майката на актьора и негови роднини, научи "България Днес". Предстои и премиерата на новото издание на "9 зайци", в което Виргиния Захариева вероятно е прибавила още детайли и щрихи от тяхната красива и силна любовна история.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
:(
преди месец
-1
Красив като Бог ...По-харизматичен от много холивудски знаменитости!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
gabi
преди месец
-1
това хубавото момче значи. Тъжно.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени