Прецакаха с пенсията брата на Максим Генчев

13 Декември 2019, 11:04


"Годишната добавка към военноинвалидната пенсия от 175 лв на бра ми, който преди 40 години спаси от пожар, с голи ръце 88 спящи войници в помещението по време на караулната си смяна... и обгоря! Амин!". Така се ядосва Максим Генчев и с право, видя HotArena


Режисьорът на филма за Левски показва и снимка на въпросната годишна добавка - 13 лв и 20 ст. До двете банкноти от по 5 лева се виждат два бонбона и шепа солети. Наистина е "Амин" положението. 


"Военноинвалидната му пенсия лани беше 205 лева, после излезе постановление за преоценяване на пенсиите и му я намалиха с 30 лева, тъй като не пазили архива от преди 40 г. за ТЕЛК, а брат ми не пазел копието. Тогава щях да запаля администрацията, но брат ми каза "Твоят живот не струва 30 лв" и ги спаси от разправата", разказва Максим Генчев и дава да се рабере, че наистина е на ръба. 


Няма помощ и от въпросните близо 90 човека, които брат му е спасил към днешна дата. "Може би, ако знаят и са живи, ще му помогнат, но в тази бедност всеки се е свил и си чака края сам", с тъга отбелязва режисьорът. И въпреки, че наближават коледно-новогодишните празници, Максим Генчев не скача от радост.


"Вече ме заливат вълни от коледни пожелания. Моля, нека се разберем! Тази Коледа свързвам единствено и само с Рождество Христо Ботево! Не хабете време и усилия за елхи, чаши и еленчета! Който наистина ме цени като РОДОЛЮБЕЦ и РЕЖИСЬОР, да бъде така любезен да подкрепи неистовите ми усилия от нищо да създам нещо - ИГРАЛЕН ФИЛМ ЗА БОТЕВ! Искам масово хората да се трудят наравно с мен! По малко от всеки! ЖИВ Е ТОЙ!!!", призовава за дарения режисьорът, пише България днес. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени