Руснаци откраднали семейния бизнес на Мисис България (Сензационни разкрития)

854
01 Октомври 2020, 10:17


„Руснаци измамиха и откраднаха семейния ни бизнес. Взеха ни комплекс „Слънчогледи“ в Пловдив, който с такава любов строяхме, и  остана недовършен. Към  мен се сипеха заплахи, баща ми получи инфаркт, но преживяхме всичко и оцеляхме."

Тази изповед направи за първи път пред „България Днес“ Мира Стоянова. Носителката на титлата „Мисис България 2019“ разкрива душата си 13 години по-късно след гръмкият скандал с недовършения строеж на фамозния комплекс в пловдивския квартал Прослав.

Именно семейната фирма на баща й Васил Стоянов е ангажирано със строежа на жилищния комплекс. "Слънчогледи е  замислен като един от най екстравагантните комплекси в Пловдив. Фирмата на Мира и татко й се захващат с градежа заедно с още няколко свои съдружници. Тогава семейство разполагало със собствен арматурен двор и внасяли метали от Украйна за варненската корабостроителница.

"Баща ми бе сериозен бизнесмен, а проектът „Слънчогледи“ бе изключително мащабен. Но изведнъж корабът потъна и всичко се срина. Преживяхме много тежък удар след като руски бизнесмени ни измамиха и взеха комплекса.  Хората бяха теглили заеми, вместо това останаха без дом",  споделя миската. Плановете били строежът да се довърши до ключ и собственици да се нанесат в своите апартаменти още през пролетта на 2009 година. Това така и не се случва и година по-късно сметките на строителите са запорирани.

Мира е категорична, че не иска да навлиза в конкретика какво и как точно се е случило.

Споделя, че заплахите за живота й, десетките останали без дом не по нейна вина изтеглили кредит за неполучени мечтани жилища и финансовия срив, който семейство претърпял се достатъчни.

Случаят с недовършения комплекс „Слънчогледи“ не е измама според  прокуратурата, тъй като липсва умисъл в изпълнението на договорните отношения и закупените апартаменти са незавършени по независещи от инвеститора причини.

„Бавно и методично руснаците направиха схемата. Баща ми се оказа подходящата жертва - добър и почтен човек и бизнесмен, който е свикнал да гради и да спазя обещанието си и да се доверява на хората, но накрая бе излъган и получи масивен инфаркт“, разказва още за преживелиците си Мира Стоянова.

Отзвукът от драматичните събития е още по-голям, тъй като по онова време Мира и дългогодишната приятелка на волейболния национал Любо Ганев. Преди повече от 5 години Мира среща новата си любов - бизнесмен от Бургас, а две години по-късно се ражда Никола, който е майчината й гордост.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени