Синът на Данчо Стълбицата уволнен от „Диема“! Свалиха от екран Йордан Георгиев заради конфликт с шеф на „Нова“

16 Март 2022, 15:00


Феновете на спорта са изненадани от решението за сваляне от ефир на двама популярни журналисти - Кирил Лулев и Йордан Георгиев. Те са били привикани от юрист на „Диемите“ да им бъде обяснено как и защо трябва да се разделят. И двамата обаче са мъжкари и не изтърпели дълго разговора - поискали веднага да разпишат и да нямат нищо общо с медията, научи „Галерия“.

 

Кирил, който коментираше българския футбол, няколко пъти се скарал за начина на водене с оперативното ръководство на медията, излъчваща куп интересни спортни събития. Данчо, син на популярния музикален гуру Йордан Георгиев Стълбицата, пък бил в конфликт с шефа на спорта в Нова Веселин Василев, който искал да намърда свои хора в екипа си. По наша информация футболният коментатор е в отпуск до края на април, след което ще му бъде прекратен трудовият договор.

 

Преди да отиде в Hoвa броудкастинг груп през 2017 година, Данчо Георгиев беше част от екипа на Би Ти Ви и телевизия „Ринг''. Йордан Георгиев-младши прохожда в журналистиката през 2001 г., когато се присъединява към радио „Експрес“. Екранът го привлича и година по-късно се явява на конкурс в спортната телевизия на България „Ринг“, която впоследствие става част от Би Ти Ви.

 

Данчо Георгиев и Кирил Лулев са разкарани и като бивши кадри на „Канал 3“. По-голяма част от екипа на закритата телевизия беше „спасен“ в каналите на Нова от бившия вече директор Ива Димитрова. След продажбата на телевизията и нейното махане обаче, хората от „Канал З“ отиват един по един в канала.

 

Съкращенията в „Нова Нюз“ са поголовни. Сред известните лица, които си заминаха, са Димитър Патарински и Яна Мойсеева. Разбира се, в „Нова телевизия“ имат право да се разграничат категорично от „Канал 3“, коментират в гилдията. Но какво общо с политиката имат спортни коментатори, не е ясно.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени