Синът на Емил Димитров: Татко беше бисексуален. И с това беше пионер!

2405
23 Декември 2020, 12:00


"Баща ми - Емил Димитров, не парадираше, но винаги е казвал, че е бисексуален. Той и в това, което сега е много модерно, беше пионер. Категорично не беше гей." Това сподели синът на великия певец Емил Димитров - Емил Димитров-син, на 80-годишнината от рождението на изпълнителя.

"При всички случаи щеше да има честване, ако ситуацията беше нормална. А сега какво да направим - освен да му занеса на гроба една COVID ваксина, ако се сдобия с нея", пошегува се Емил-младши.

"Имах намерение да направим честване, но годината се получи нулева. Участвах и в събирането на средства за паметника му в Плевен и ми се искаше отдавна да има паметник на негово име, но явно още не е дошъл моментът", сподели още Димитров за "България Днес", който в момента работи по книга за живота на великата си фамилия.

"Започвам с дядо ми - Факира Мити, използвам и записки и от двамата, така че ще е интересно на хората", обясни още Емил. "Смятам да включа цялата истина за живота ни, дори за това, че се говореше, че са правили магии на баща ми и майка ми Мариета да се разделят. Магии винаги са правили. Вкъщи сме намирали какво ли не, дори след смъртта му. Да са живи и здрави тези, които са вършили всичко това. Емил никога не си е позволявал да злослови срещу свой колега, не просто не обичаше, а презираше клюките", смята синът на големия изпълнител.

Според него баща му спокойно може да се нарече будител на нацията. "Не е трудно да си син на Емил Димитров. По-скоро той толкова много е направил и не ми се иска това да се забрави. Аз самият цял живот исках да избягам от неговата сянка. А в момента, когато го загубих, се оказа, че съм бягал от себе си, но човек се учи с годините", твърди Димитров-син.

Т
ой е категоричен, че за нищо на света няма да продаде спомените на баща си. "Пазя всичко. Освен че живея в къщата му, не съм продал и един буркан негов. Научил съм и сина ми да пази всичко. Бях дал архива на Емил на Историческия музей в Плевен, но е странно, че след като се смени ръководството там, закриха експозицията и ми върнаха всички неща. Добре че не ги дарих, че сега можеше всичко да изчезне. И сега синът ми ще се разпорежда с вещите", сподели Емил Димитров-син.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 3 седмици
0
Поклон пред светлата памет на ЕМИЛ ДИМИТРОВ!!! Съгласна съм с мнението на предно коментиращ;Само песента "Моя страна,моя България" да беше изпял пак щеше да остане в паметта на поколенията.!!! Как,къде ,защо,в какво е бил ориентиран няма абсолютно никакво значение!!! Няма логичен интерес и какво ,къде,дали работи сина му!! Да си спомним за Емил Димитров с уважение!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 3 седмици
0
Има логичен интерес какво, къде и дали работи сина му, щом изтъква глупостта, че Емил Димитров бил пионер в бисекссуалността-това е нелепо и излишно.А и винаги се прави паралел между родители и деца.
рр
преди 3 седмици
-2
Катя, кое му е прекрасното на тоя?? Кой нормален човек ще пише и говори такива неща за баща си, дори и да са истина?? как личи какво е отношението към баща му и от решението му и ваксина на гробищата да му носи? ???Отвратена съм !!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 3 седмици
0
Абсолютно точно мнение.И този решил да напомни за себе си ,чрез баща си,баба си и дядо си.
ами,
преди 3 седмици
0
Всички в България знаят кой е Емил Димитров.Дори само песента "Моя страна,моя България"да беше изпял завинаги щеше да остане в сърцата на българите,а той изпя толкова много песни с прекрасния си глас.Остави незабравима диря.А синът му какво е учил,какво работи?Или при него-природата си почива.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
катя
преди 3 седмици
-5
Синът му е един прекрасен човек.Супер готин ,интелигентен,образован със собствен бизнес,това много ви интересуваше! Не е от тия,които мислят,че щом родителя им е бил певец,музикант,артист,то и те са такива.Примери много в Бг.Има чудесно семейство и е достоен наследник на Емил!!
ами,
преди 3 седмици
0
Радвам се да науча това,защото в материалчето нищо не се споменава за това.Но е нелепо да казва че баща му е бил "пионер" в модерната сега бисексуалност.Излишно е.
Ppp
преди 3 седмици
0
Защо изобщо изтъква такива тъпотии? Ей, само тъпанари
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 3 седмици
0
Глупости, хомосексуалността или бисексуалността са разпространени сред хората от векове. От това не може да избягаш и няма как да си пръви след много такива. Може би известността му е помагала да не се налага да се прикрива. Но когато говорим за хора, не би трябвало да пародираме с това, кой, къде и на кого и с кого си го пъха. За пионерство тук изобщо не може да става дума. В общества с високо развитие на интелекта това нама значение. Важни са други качества, а не сексуална орентация, пол, години, цват на кожата, произход и други...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени