Слави: Немотията ме научи да готвя, обожавам домашно пиле

2705
22 Май 2021, 10:00


Немотията и неволята ме научиха да готвя. Това признание прави преди години лидерът на "Има такъв народ" и шоумен Слави Трифонов.

За разлика от днес, когато се движи с лъскав джип и охрана и се храни в реномирани ресторанти, като студент Слави дори не можел да си позволи да отиде на заведение. "Делях наема с още трима съквартиранти и някой трябваше да готви. Готвех аз. Бях беден студент. Но и до днес обичам да готвя", признава шоуменът.

Слави не забравя и с какво вълнение за пръв път се видял с пари и веднага влязъл в ресторант. Дори объркал поръчката си от напрежение да хапне храна, сготвена от някой друг, а не от него. В семейството на Трифонов на почит е пилешкото месо, самият Слави признава, че обожава домашно пиле, а рецептите и блюдата на бабите си Йонка и Парашкева още го просълзяват. "Днес пилетата са просто бройлери", с презрение, но и с правота казва лидерът на "Има такъв народ". И разкрива, че когато готви за себе си, екипа си или близките, то редовно избира пиле, тъй като това му е любимото месо. "За сирене предпочитам краве, че овчето повече мирише. Както и винаги пресни домати, а не от консерва", продължава с кулинарните откровения Слави. Трифонов разказва, че след като принудата да готви като беден студент за още трима гладни съквартиранти изчезнала, открил, че готвенето е голямо удоволствие. И допълва, че не си пада по гурме кухнята - дори гостите си от чужбина след шоуто си кани в ресторанти с българска кухня и често им препоръчва шопската салата. "Че тя е направила повече за България от всеки парламент", смее се Трифонов.

И докато е майстор на солените ястия и дори върти пици с тесто по собствена рецепта с кисело мляко, Слави не е по пастите и тортите. Там оставя да се вихри неоспоримата майсторка - мама Здравка, която има огромен асортимент от различни рецепти. Никой от семейството на Слави не е претенциозен към храната, разказват близки на Трифонов. Майката на Слави не близва единствено агнешко, а сестра му не може да погледне овнешко - всичко друго хапват и готвят сами.
Въпреки слуховете, че Трифонов вече разполага дори с личен готвач и това е топкулинарят шеф Георги Николов, Слави и до днес предпочита в чинията му да има вкусна простичка храна, а не префърцунени презентации без никакъв вкус, писа България Днес.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Малта
преди 4 месеца
0
Да гори в АДА ! ОПРОПОСТИ НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ МЛАДИ ХОРА , А СЕГА ВОДИ ХУБАВАТА НИ ДЪРЖАВА КЪМ ДЪНОТО !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Наталия
преди 4 месеца
-5
Под "прости селяни" нямах предвид неуки хора които живеят на село. Нямам нищо против тях, тези хора са необходими. Но определено съм против селянията да излиза извън селото и да ходи в столицата или в хай лайфа. Селянията не е произход а манталитет. Слави говори всичко описано в статията, защото отлично знае как да получи обожанието на персоните със селски манталитет. Моят произход е без значение. Такива елементарни заяждания са много под мен и няма да ги коментирам изобщо.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди 4 месеца
-2
Колко мило. И нормално, предвид времената в които сме израснали.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 4 месеца
-2
И с 5лева в джоба и с милиони Славчо си остана Нарцис простак.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
?? До Наталия
преди 4 месеца
0
Бих подминала Вашия коментар,но определението Ви "прости селяни" ме заинтригува по отношение на произход. Много вероятно е да сте млад човек/което ме радва/,но добре би било да проучите собственото си родословно дърво.Вероятността да сте с гени от същите "прости селяни" ще бъде повече от 90%. Бъдете здрава,толерантна и щастлива!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Наталия
преди 4 месеца
-12
Всичко това е пиар за политиката му. Разбира се, че си е най-изискано и приятно в някое от изтънчените софийски заведения, където ме водят. Слави разбира от хай лайф и висок стандарт, но така говори за да го харесат простите селяни. Гурме кухнята е далеч по-добра от селската лютеница и мазни кебапчета. Повдига ми се от селска храна.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Наталия
преди 4 месеца
-4
Ако искаш нещо да ми кажеш ми го кажи без да се криеш зад многобройни кавички.
Наталия, кво висиш тук....не са ли те повикали да те хранят...?
преди 4 месеца
0
Няма ли "класни" чалготеките за твоята "изискана и изтънчена" гурме душа?Освен това там няма "селяни"!
??
преди 4 месеца
-2
Написаното привидно няма нужда от коментар. Но прочетено м/у редовете те "бодът" и въпроси!! Миналото на беден студент,как определя настоящето на "хамелеон"? Миналото на филийте с мас / които повечето от нас ядохме/. какъв вкус оставиха в настоящето му?? Дали трудното минало те е изградило като силен човек или те е превърнало в хрътка?? Слави започна от нулата,но сега когато може да избира м/у шопската салата с домашно пиле и пържолата от 150лева с охрана пита ли се на кого продаде бедния студент /от миналото / за 30 сребърника??
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени