Славка Калчева спечелила 5 милиона лева от „Бяла роза”

05 Май 2019, 10:22


Правилото, което важи на Запад, че с един хит можеш да станеш милионер и той да те храни до края на дните ти, работи и в България. Доказателство за това е Славка Калчева.

Народната певица е спечелила близо 5 милиона лева от своя вечен хит „Бяла роза”, пресметна тези дни все по-популярния сайт Lupa.bg. Според медиата, въпреки че има 5 издадени албума и над 130 записани песни, единствено „Бяла роза” превърна певицата в милионерка. До ден днешен, 64-годишната ямболийка се издържа от песента си, която пее по няколко пъти по време на участията си.
„Славка има по около 100 участия годишно, като цената на всяка нейна изява е 2500 лева. Простата сметка сочи, че на година дарованието от Ямбол прибира 250 000 лева. Няма да се лъжем, че въпреки голямото си творчество, Славка дължи участията си единствено на хита от 2000-та година „Бяла роза”. За повече от 18 години на сцената покрай тази песен Славка е заработила поне 5 милиона лева”, пресмята колежка на звездата, цитирана от Lupa.bg.
Славка Калчева сама признава, че „Бяла роза” е двигателят на кариерата ѝ. „Колкото до силата на тази песен, аз съм автор на музиката и на половината от текста, обаче и досега не мога да си обясня откъде идва тя“, чуди се фолклорната певица.

Преди време излезе и друга прелюбопитна статистика – за времето на своето „пълнолетие” сватбарският химн е пратил в гроба поне 50 човека. Повечето жертви са след инфаркт от тежкото натоварване на хорото, белязано от сериозни количества мазна храна и високоградусови питиета. Хитът обаче си остава хит – до момента гледанията на „Бяла роза” само в Ютуб са 10,5 милиона.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени