След ужаса в детска градина в Плевен: Родни звезди отказват да пуснат децата си на градина, искат психопрофили на учителите

15603
17 Май 2021, 14:00


Гняв и съпротива се натрупа в обществото след поредния случай на агресия в детско заведение, видя HotArena.


Заканите за бой и нечовешкото отношение от страна на педагог в градина в Плевен, които лъснаха преди пет дена, разтърси хиляди майки, между които и популярните личности. Вбесена от случилото се е моделката Светлана Гущерова. Бизнес дамата и майка на две малки деца се страхува да отдели децата си от дома им.


"Това за съжаление не е първият такъв случай и е недопустимо. Много ме е страх, че ще дойде моментът, в който да пусна децата си на детска градина или на училище" - разказа Светлана пред вестника, категорична, че социалният статус и финансовите възможности не гарантират, че детето ти няма да попадне в неподходяща среда.


Според моделката решението е родителите да имат постоянен поглед над случващото се чрез задължително видеонаблюдение. Тя зове и за безплатна психологическа помощ за педагозите. Светлана разкрива и за ужасяваща случка, на която е била свидетел. "Станах свидетел в болница как лекари тръскат новородено бебе, за да не плаче. Мислех да заснема това, което виждам в тази болница, и да го разпространя, но не посмях" - призна Гущерова.


За задължителни психопрофили на педагозите в системата застава фолкзвездата Джина Стоева. Щерката на певицата Ивая посещава детско заведение и Джина е в ужас от мисълта, че нещо може да се случи с четиригодишната й наследница. "Трябва задължително да се обръща внимание на психопрофилите на тези хора, преди да постъпят на работа с деца. Недопустимо е педагози да се държат по този начин. Нека да има и видеонаблюдение във всяко детско заведение, за да знаят, че са наблюдавани" - смята Джина.


Да"влезе в обувките" на всеки е склонна певицата Кали. Изпълнителката и магистър по психология проявява отчасти разбиране към изнервените педагози. "Мислила съм много по този въпрос. В детската градина, където беше най-малкият ми син, имаше подобен проблем. Проявявам разбиране и от страна на учителите, без да ги оправдавам. Самите родители понякога трудно се справяме с децата си" - казва Кали и допълва, че проблемите в системата са много и всеки от тях води до следващ. "Нека се направо така, че да се привличат повече млади кадри" - споделя гледната си точка Кали.


"В тези учреждения трябва да има задължително психолог на разположение, запознат с проблемите на персонала. Свикнали сме да обвиняваме, а не търсим причината и да работим по нея. Тези деца са бъдещето на обществото ни и трябва да им осигурим най-доброто" - отсича още Кали, пише България днес.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди месец
0
"Звезди''ги правят само жълтурските сайтове тези кокошки прости.Да ме прощават пернатите със сравнението.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Aз предлагам Гонзовица и Кали за детски учителки...
преди месец
-2
ЗНачи, само си представета моралните и семейни ценности на които могат да научат подрастващите! Каква загуба е да не се използва "футболният" опит на Гонзовица и чалгарската психология на Калито ! Да не влизаме в подробности за личния живот и на двете.... филми могат да се направят! Какъв потенциал има в тази комбинация!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
нина
преди месец
-4
Тя гонзовица пак се е изпляскала неподготвена пл темата. Нали роди миналата година на каква градина ще праща току що проходило дете. Отделно едва ли другото го праща в Захарна фабрика в детската градина.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди месец
-4
Пази боже сляпо да прогледа… А на подобни родители психопрофили кога?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени