Спряха да тормозят Бонка от „Пътят на честта”

25 Юли 2021, 17:00


Спряха да тормозят актрисата Галя Александрова, която играе злата и отмъстителна свекърва Бонка в сериала „Пътят на честта”. Такова впечатление създаде тя при последната медийна изява, като сподели, че зрителите и сега я мразели, но „вече с чувството обич” към нея самата.

А в началото на сериала я спирали по улиците, заговаряли я и в автобусите, тъй като актрисата често пътува до Стара Загора, където живее и играе в театъра там, и спорят с нея – нямало такива свекърви, по-млади жени пък й доверявали: „Моята свекърва е същата!”. И мъже я спирали да си изкажат мнението. Актрисата е признавала даже, че доста епитети й били отправени. Е, вече зрителите явно са на друго мнение, проследявайки образа на Бонка. Тепърва ще видят много от нея във втори сезон на сериала, който се очаква да стартира през есента. Дотогава зрителите на Нова тв имат възможността да си припомнят първи сезон. Епизодите се излъчват всяка делнична вечер от 20 ч. по Нова.

„Бонка е събирателен образ”, казвала е Галя Александрова и е допълвала, че го е изградила, черпейки вдъхновение от наблюденията си, от ролите, които е изиграла, от българската драматургия. А в живота актрисата е блага и силна жена, понесла пет години без роли – период, предизвикан от чужди интриги, и зловещите прогнози на лекари след катастрофата, която претърпява на 40-годишна възраст и оцелява на косъм. „Вярвам, че има сила над мен, която ме пази. Не съм религиозна, но вярвам”, споделя Галя Александрова.

На 14 септември, Кръстовден, 1995г. актрисата катастрофира жестоко на път за среща с близката си приятелка – актрисата Стоянка Мутафова. „Нещо, което завинаги ще ми остане в съзнанието, беше, че изкарана там, в канавката... и се видях отгоре. Просто видях каква пихтия съм и си спомням, че си казах: „Господи, до тук ли бях? Тогава бях едва на 40 години”. Следват операции. Актрисата има 22 шева на главата. Лицето й било разранено от парчета стъкло, подуто. Луксация и отчупване на парче от костта на тазобедрената става карали лекарите да се съмняват, че тя ще проходи някога отново. Не вярвали, че ще се възстанови изцяло, че ще проходи, без да куца. Галя прекарва година и половина в инвалидна количка. Най-голямата й болка в този период е от това, че не играе и не се знае дали ще може отново.

„Благодарение на Господ, на лекарите и на мен самата успях да стъпя на краката си”, казва Галя Александрова. Помогнал й и театърът, желанието пак да стъпи на сцената. „Това е магия, живот”, споделя актрисата. Тя обича театъра. Толкова силно, че когато била изправена пред мисълта, че може вече да не играе, едва издържала и 10 минути да гледа представление, за което колеги я поканили в театър „Българска армия”. Излязла, защото не можела да спре сълзите си.

Галя Александрова продължава да се изявява в театъра. Любовта й към него не е намаляла, макар че се е случвало трудно да преодолява някои ситуации в коридорите му и гримьорните. И все пак, тя има много добра концентрация и в крайна сметка е съумявала да не обръща внимание. Преди време Галя била изправена пред предизвикателство в кариерата. Заради чужди страхове, амбиции или може би направо интриги, актрисата от Старазагорския театър остава без роли за 5 години и то в едни много хубаво за нея време. „Защото, нали знаете, в нашата професия не можеш да изиграеш на 50 години Жулиета. Но пък изиграх дойката на Жулиета”, сподели преди време Галя в свое интервю.

В стремежа си да преодолее този период, тя станала дистрибутор на различни продукти и постигнала доста успехи, което, разбира се, винаги радва. Тъкмо тогава Галя спечели кастинг за реклама на БТК, покрай която стана известна и като тъщата на Супер Любо. Този и други ангажименти й дали утеха, както и близките й – дъщеря й и внуците, разходките сред природата, Божията помощ. Никога не е съжалявала, че е станала актриса. Дори в този 5-годишен период без роли в театъра.

За сериала „Пътят на честта” се явила на кастинг и след около 10 дни й се обадили да й кажат, че е одобрена. Не се уплашила от ролята, а от начина, по който трябва да се играе пред камера, тъй като няма този опит. Притеснявала се и от режисьорите, защото са петима и всеки има своите изисквания. За да изиграе Бонка, Галя Александрова, която е естествена блондинка, боядисала косата си тъмна. 

В своя път Галя Александрова е научила много уроци, сред които са тези да не се отказва и да вярва. Тя не вярва само в парите – сигурна е, че те не могат да те направят щастлив. „Могат да направят живота ти малко по-лек. Не можеш да си купиш нито щастие, нито здраве. Така че парите са шума”, споделяла е Галя Александрова.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени