Стоянка Мутафова и Невена Коканова научили Мария Статулова как да остарява

13 Юли 2022, 17:00


От Стоянка Мутафова и Невена Коканова се научила как да остарява 68-годишната Мария Статулова.

"Все по-често се връщам назад в годините. Но една умна актриса може без драми и дори с усмивка да премине към категорията на възрастните изпълнителки, а не да се опитва да се противопоставя на времето. Трябва да умеем да показваме красотата на всяка възраст. Моите големи учителки в това отношение са Невена Коканова и Стоянка Мутафова - истински жени, които никога не правеха драма от остаряването си, носейки възрастта си с достолепие", смята Статулова. Актрисата често си спомня и думите на своя свекър - Йордан Радичков, който приживе обичал да разказва история за шаман, когото питали има ли Бог. Старецът отговорил, че може да има, а може и да няма, но трябва да живеем така, сякаш го има. "Така трябва да живеем, по-спокойно и ако можем, достойно", казва Статулова.

Спокойно или не, именитата актриса отново е в играта. Обичаната червенокоса фурия участва в дебютния игрален филм на Светослав Драганов "Смирен".

"Продукцията среща зрителите с един 40-годишен режисьор на документални филми, който не е постигнал мечтания успех. Загърбил собственото си семейство, той влага цялата си енергия в новия си филм, в който се разказва за скъсаната семейна връзка на монах и неговата майка. Когато научава, че монахът е в психиатрия, а майка му ще се подложи на операция, той решава, че трябва да ги събере, за да заснеме емоционален финал на филма си. Много ми харесва сюжетът, а заглавието "смирен" означава нещо прекрасно - да смирим духа си, да сме по-добри. Винаги трябва да има надежда за по-добро", казва актрисата.

Чаровната Мария вярва, че сме на тази земя, за да оставяме любов. И то не само между мъж и жена, към децата и близките, но и към цветята и всичко, което ни заобикаля, пише „България днес”.

Актрисата си спомня как преди години слагала кокичета в чорапите на колегите си в Сатиричния театър, за да им пожелае успех на премиерата.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени