Тони Димитрова изгуби брат си на Задушница

1369
16 Ноември 2020, 11:01


Една от най-лъчезарните певици в страната ни изгуби своята усмивка. Тони Димитрова потъна в дълбока скръб. Тя изгуби брат си на Архангелова Задушница. 61-годишният компютърен специалист Йордан си отиде след тежка битка с Ковид-19.

 

Тъжната вест за смъртта на Йордан бе съобщена от самата Тони Димитрова, която публикува жалейка и запалена свещ в профила си във Фейсбук. Това стана точно в деня, в който живите почитат своите мъртви преди Богородичния пост – Архангелова Задушница. В 11 часа преди обед, когато вярващите обикновено са на църква, Тони огласи пред своите приятели, че батко й е изгубил битката за живота си, пише „Уикенд“.

 

Само седмица по-рано тя все още имаше надежда, че Йордан ще оцелее, и се молеше на Бог да му помогне. „Батеее, моля те, бори се, дишай! Ти си най-добрият брат на света! Обичам те!” Това написа звездата седем дни преди фаталната събота, 7 ноември. С тези думи тя съобщи на своите приятели и почитатели, че има нужда от подкрепа. Веднага под поста й заваляха думи на успокоение от хора, които се започнаха да се молят заедно с нея. Колега на болния попита какво е състоянието му.

 

„До днес положението е същото, вече седми ден. Молим се и се надяваме! Благодаря ви!”, отговори му певицата. „Данчо ще се оправи, вярвайте”, опита се да й вдъхне надежда човекът. Но фаталният край настъпи въпреки всичката вяра и всички молитви.

 

През октомври мъжът е бил приет в болница, на кислородна терапия. От думите на певицата става ясно, че в продължение на две седмици е бил между живота и смъртта, докато накрая организмът му се е предал. Смъртта е настъпила след много мъки за болния. „Никой не заслужава тази мъка!”, възкликна певицата, отново във Фейсбук.

 

Тони Димитрова бе сред първите звезди, които се записаха като доброволци в борбата срещу Ковид-19. Само два дни след като правителството обяви извънредно положение в страната ни през март, стана ясно, че тя е решила да се включи в помощ на болните и възрастните хора в родния си град Бургас.

 

Певицата работеше на горещ телефон и разнасяше покупки по домовете на хората от рисковите групи, за които е от най-голямо значение да са в изолация. През лятото Тони получи отличие за доброволчество. Според нейните почитатели не е справедливо точно тя и семейството й да пострадат така тежко от коронавируса. Но пред болестта и пред смъртта всички са равни.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени