Трима делят наследството на Евгений Бакърджиев за стотици хиляди!

1658
08 Юли 2021, 19:10


Между трима ще бъде разделено наследството на бившия вицепремиер в правителството на Иван Костов – Евгений Бакърджиев, който почина внезапно през миналата седмица.  За пай от имането му ще се борят трите му деца – двама синове и една дъщеря, пише „Ретро”.

И тримата наследници на политика са от три различни жени, но са изключително близки и войни между тях за вниманието на баща им не е имало.

От близки до Бакърджиев, който остава в историята като човка, инициирал разрушаването на паметника на Георги Димитров, стана ясно, че е издъхнал от тежък кръвоизлив по време на коремна операция.  Преди смъртта си е изпаднал в кома. Емблематичният за прехода политик постъпил в ИСУЛ за лапароскопска интервенция, без да подозира, че ще е нещо сериозно, около 4 месеца, след като изкарал Ковид-19. Коронавирусът отключил при него странични ефекти и предизвикал кръвоизлива и спиране на сърдечната дейност. Когато постъпил за операцията, не е бил болен от китайската зараза, потвърдиха негови близки.

Миналата година Бакърджиев влезе в окото на медийната буря, след като се разбра, че е започнал строеж на луксозен хотел на първа линия в Приморско, като инвестицията за мащабния проект бе направена от неговата фирма „ЕваниБилд”. Чрез нея той притежаваше и множество апартаменти, помещения и заведения в топцентъра на София.  Покойният политик бе собственик и на още няколко дружества с активи и печалби за стотици хиляди левове. Сега всички те ще минат в ръцете на трите му деца.

Най-големият му син, който е кръстен на него, вече е врял и кипял в бранша и има свой бизнес, свързан със строителство и метали.  Евгений е на 44 години и е финансист по образование.  На 28 г. пък е неговата сестра Елица, която се занимава с маркетинг и реклама.  Най-малък е другият син на политика – Божидар, който е на 25. „Само той, като завърши икономика и управление на туризма, реши да следва второ висше в областта на обществените науки.  Другите бягат от политиката като дявол от тамян. Всички са тук, в България”,  разказваше приживе за децата си седесарят.

През последните години Евгений Бакърджиев прекарваше доста време на вилата си в село Желен край Своге и се разтоварваше с цепене на дърва. „Две неща ме вадят от напрежение, умора и стрес. Първо, природата (планината, морето). Нещо по-голямо и по-силно от нас, хората.  И музиката.  Една опера от Верди или хитове на Джими Хендрикс са в състояние да вдигнат стена срещу проблемите ми.  Разбрах, че и политиката, и бизнесът пречат на бита”, казваше бившият вицепремиер.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени