Ваня Костова живее на помощи (Издържа себе си и сина си със 720 лева)

28 Май 2020, 14:00


Ваня Костова е сред свободните творци, одобрени за финансова помощ от Министерството на културата по програма Творчески стипендии за подпомагане на млади и на изтъкнати творци и на други млади специалисти в областта на културата, узна HotArena.


Певицата успяла да се пребори за помощ и ще получава по 720 лева месечно в продължение на три месеца. Цялата сума, която Ваня ще вземе от държавата в рамките на периода, възлиза на 2160 лева. С тези пари тя трябва да се погрижи за себе си и за сина си Боян, който като нея е певец. И заради липсата на концерти, той също е безработен. 


До момента майка и син си вадели прехраната с концертни изяви в страната. Не е ясно обаче кога и при какви условия на певците у нас ще им бъде разрешено да възобновят срещите си с публиката и съответно печалбите си от билети. Трудните времена за Ваня и Боян дошли в изключително тежък за тяхното семейство момент, в който синът на легендата на Тоника води дела с майката на дъщеричката си. 


Боян вложил всичките с пари в добър адвокат, като желанието му било да продължи да бъде пълноправен родител на Ванеса, както досега. Бившата му жена Стефания обаче не била на това мнение и се борела тя да вземе пълно попечителство над детето. Коронакризата и липсата на участия щели да се отразят страшно зле на финансовото състояние на Боян, а то е един от основните фактори, с които се съобразява съдът. 


Припомняме, че дрмата между синът и снахата на Ваня Костова започна преди няколко месеца, а за раздялата им се разбра скандално покрай тв участие на Боян, в което той се разправяше с директорката на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Столина Добрева, където е ученичка дъщеря му. Тогава стана ясно, че двамата с жена му имали семейни разногласия по отношение на образованието на Ванеса и занимавали дори ръководството на учебното заведение с тях, пише Ретро. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ми,
Преди 1 година
0
Синът и е достатъчно млад за да се преквалифицира в друга професия.То не може всички да са сЛободни"творци".
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Златка
преди 2 години
0
Мисля, че дима й е лекар и бо трябвало да има достатъчно средства
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
789999
преди 2 години
-1
Синът и е лекар а не певец, сигурно пак някоя лъжа сте преписали....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
хм
Преди 1 година
0
Той може да е завършил медицина, но е певец.
Антония
преди 2 години
0
Гадти и долни хора, влюбени майка и син, дано детето си остане при майка си.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени