Ето я порасналата дъщеря на Чочо Попйорданов

27 Април 2023, 13:00


10 години след трагичната смърт на актьора Катерина тръгва по неговите стъпки

Преди 10 години – в ранните сутрешни часове на 5 май 2013 г., навръх Великден и ден преди Гергьовден издъхна Чочо Попйорданов. Обичаният и талантлив актьор си отиде след тежки травми, причинени от нелепо падане до гроба на майка му в частните Боянски гробища ден по-рано. По-малко от месец преди да почине, той загуби майка си – известната лекарка Катя Попйорданова.

Чочо отишъл на гроба й да сади петунии, но загубил равновесие и паднал от близо два метра на каменна плоча. Ударът е фатален – звездата на Народния театър бе настанен в Пирогов с тежка двустранна мозъчна контузия, с двустранно счупване на черепните кости, черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро. Той бе изпаднал в кома, от която така и не се събуди.

Трагедията почерни жена му Даниела и цялата артистична гилдия. Злощастният инцидент се случи малко преди двамата да станат официално родители. Чочо и Даниела тъкмо бяха привършили процедурата по осиновяване на тяхната дъщеричка Катерина, която трябваше да влезе в дома им само 5 дни след внезапната смърт на Попйорданов. Актьорът, който угасна на 48, не можа да се порадва на детето си, но още щом я зърва за пръв път, казва пред всички, че тя прилича на него.

Днес дъщеричката му е вече в тийнейджърска възраст и наистина е копие на баща си, за което голяма заслуга има и майка й Даниела. Двете продължават да живеят със спомена за Чочо, а вдовицата на актьора и досега не може да се примири с несправедливостта, че детето им цял живот ще вижда баща си само на снимка.

Екатерина е вече ученичка, но още в съвсем ранна детска възраст се появява на сцената на Народния театър в постановката „Хъшове“, в която татко й бе сред големите звезди. Тя се води гостуващ актьор към най-голямата трупа у нас, а мечтите й са свързани със сцената. Красавицата с абаносова коса и голяма усмивка е гордостта на майка си.    

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
абе,
преди месец
-5
Чочо е имал една единствена съпруга/бивша/и това е Хилда Казасян.И не е имал деца.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мм
преди месец
-11
Тя не му е никаква дъщеря!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди месец
-9
Нито Даниела е била съпруга на Чочо,нито той е осиновител на детето.Да е живо и здраво но Даниела да не му прави фалшиви внушения.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени