Коя е тайнствената муза зад стиховете на Юксел Кадриев?

768
16 Юни 2021, 15:00


Водещият на новините Юксел Кадриев реши да осребри душевните си терзания, които изля върху белия лист, узна HotArena.


Редактор на първата му книга е не кой да е, а големият композитор, поет и певец Михаил Белчев.


„Юксел ми изпрати някои негови стихове, за да ги прочета. В тях видях душата на един чувствителен мъж. Казах му, че не искам да ги редактирам, за да не променя звученето на неговите изживявания. В поезията не бива да има груба редакция – най-много тук-там да смениш някоя дума”, разкри авторът на множество шлагери в родната естрада.


47-годишният новинар реди строфи досущ като някой ученик, преживял първите си любовни трепети. Писането обаче му помагало да излезе от депресията, която го хвърлило поредното му любовно разочарование. Юксел посвещавал стихове на всяка своя половинка още от младежките си години, но за първи път творбите му са издадени и ще достигнат до по-голям брой читатели. За житейските си премеждия, които са го тласнали към писането Кадриев ще разкаже навръх празника на влюбените Свети Валентин, 14 февруари,в предаването „Търси се”.


След като мина през скандален развод с бившата си съпруга Бонка, телевизионерът се влюби пламенно в красивата варненка Диди Янкова, която почина, покосена от рак. 


„Защо можем да избираме с кого да общуваме, но в кого се влюбваме не зависи от нас? Какво се прави с невъзможната любов? Как сърцето живее с нея? Как то тупти въобще или пък буцата тъга в гърлото ти е толкова тежка, че не можеш да вдигнеш погледа си, за да видиш вярната посока и да си поемеш въздух? Преживява ли се? Лекува ли времето болката от несподелената любов или на времето, на което разчиташ, изобщо не му пука за надраното ти до кръв сърце?”, философства в проза Кадриев.


Последната муза зад стиховете му пък е тайнствената гъркиня Мария. След кратка раздяла двамата вдигнаха и сватба. Двамата се венчали тайно в Гърция, а временно, докато уреди формалностите около бизнеса си в Солун, Мария и Юксел живеят разделени. Кадриев не сваля брачната си халка, с която се появи в студиото на „Търси се” по Би Ти Ви навръх празника на влюбените Свети Валентин. По време на телевизионната си изповед новинарят прикриваше с едната си ръка другата, но от време на време емоциите вземаха връх и докато оживено ръкомахаше, показваше брачната си халка, пише Галерия.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени