Иван и Андрей с непоказвани кадри от „Гунди“

https://hotarena.net/lubopitno/ivan-i-andrey-s-nepokazvani-kadri-ot-gundi HotArena.net
Иван и Андрей с непоказвани кадри от „Гунди“

Иван и Андрей използваха шоуто си в Youtube, за да разкрият нови детайли около най-мащабната филмова продукция у нас „Гунди-легенда за любовта“. Непоказвани снимки и видеа, както и лични такива от телефоните на двамата продуценти видяха бял свят в „Иван и Андрей НЕофишъл“.  

„Над 5 години подготовка на сценария. Около година преподготовка за снимки. Около 70 снимачни дни. Над година следснимачен труд за монтаж, звук, музика, компютърна анимация (да правилно чухте - компютърна анимация. ) Около 600 човека екип. В това число, над 150 човека кастинг. Най-скъпото нещо в киното са масовите сцени, които се заснемат на голямо пространство – наричаме ги мащабни кадри. Даваме като пример „Хан Аспарух“, защото там участват 16 хиляди души актьори и масовка, 1200 коня и т. н. Представете си например бойните сцени, в които се снимат стотици хора, всичките облечени и гримирани като за бой преди 13 века. Става дума за огромна, сложна организация и ресурси, а само една такава сцена може да се снима дни наред. Всичко това е адски скъпо.“ -разкрива Андрей Арнаудов.

„Във филма за Гунди няма 16 000 човека масовка, защото в 21 век тези неща се правят със специални ефекти, но и те струват майка си и баща си… Бюджетът е огромен, защото не може да има компромис с качеството и всеки детайл трябва да е изпипан. Например, нает е цял екип, който няколко месеца да работи (и даже в този момент все още работи) върху специалните ефекти и мащабните сцени с публика и стадиони. Ние буквално ги строим наново с компютърна анимация, защото някои от тези стадиони са руини.“ – разказва Иван Христов.

 

Двамата разкриват, че са избрали да направят филм за Гунди, не защото са левскари, а защото Георги Аспарухов е национална икона, обединител на нацията и е много повече от легенда на един футболен отбор. Избрахме го, защото Гунди е част от най-новата история на България, и защото такива имена трябва да останат във вечния пантеон на славата, а вместо това са заплашени от забрава.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.