Миси България е най-младият банков шеф (Всичко за шеметния й успех)

320
06 Ноември 2020, 10:43


Мисис България 2020 Мариета Захариева е най-младият банков шеф у нас. Само на 26 години чаровната нашенка, която преди броени дни спечели лентата и короната на най-красивата омъжена дама, става търговски директор на една от най-големите инвестиционни банки.

 

„Явно ми е писано да умея да нося отговорност и хората да могат да разчитат на мен. Исках и се стараех да бъда модерен народен будител. Наред с това преподавах в два университета и говорех пред студентите ми как трябва да инвестират в своето образование и развитие, за да не се задоволяват само и единствено с работа като сервитьорки и бармани“, споделя Захариева.

 

Летящият професионален старт на Мисис България 2020 не е никак случаен Тя е горда притежателка на цели четири висши образования, повечето завършени в Университета за национално световно стопанство по финанси, маркетинг, банков мениджмънт и накрая публична администрация.

 

 „Когато реших да кандидатствам финанси в УНСС, баща ми ми каза, че няма да успея. Тогава напливът от желаещи към най-търсената специалност бе огромен. Но аз съм зодия Овен и приех тези думи като допълнителна мотивация и мобилизация. И ето, че успях. Приеха ме с оценка отличен 5,95. Благодарна съм на татко ми, който изгради от мен човек“, щастлива е Мариета.

 

През годините обучението и професионалният път на красивата българка вървят ръка за ръка. След като става най-младият банков търговски директор в България и усилено работи за развитието на финансовата институция, Захариева оглавява сектор и в друга родна банка, която е сред най-проспериращите.

 

Дейността й на ръководните постове във финансовите учреждения тласкат бъдещата Мисис България към още успехи в професионалния й път. По-късно Захариева е назначена за изпълнителен директор на Асоциацията на българските износители. Следва и още по-голямо израстване в кариерата. Успешното й ръководене я издига до изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, което я приравнява с ранг на заместник-министьр на икономиката.

 

„Беше предизвикателство и отговорност да отговарям за износа на продукцията на българските компании зад граница. Обикаляйки света и демонстрирайки силата на българската икономика, търсех най-доброто родно производство, което да покажа“, разказва още пред „България Днес“ Захариева.

 

Мариета е категорична - най-специфичното и уникално българско творение е киселото мляко. По него се прехласват както японци, така и много други народности.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени