Огромен гаф в „Стани богат“! От шоуто признаха грешката си

12 Януари 2022, 11:54


Огромен гаф в „Стани богат“! Продукцията зададе въпрос, без да даде като възможност верен отговор. На астрофизика д-р Александър Куртенков бе зададен въпрос эа 2000 лева, който гласи: Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси, преди с отбора на Италия да спечели световната купа през 1982 година?“. Възможните отговори бяха: „В затвора, в психиатрична клиника, в клиника за наркомани и в ортопедична клиника“. Астрофизикът използва жокер 50/50.

 

Компютърът остави две възможности - в затвора и в психиатрична клиника. След кратки размисли Куртенков реши да попита и публиката. 59% от зрителните предложиха, че великият италианец е лежал в пандела, преди да помогне на тима си да спечели мондиала в Испания.

 

Куртенков маркира, а водещият Мишо Билалов обяви отговора за верен. Според едни футболни историци Паоло Роси никога не е бил в затвора. Те са категорични, че това е мит, който обикаля из медийното пространство. Няма и никаква информация за това в италианските медии.

 

Единствената подобна „новина“ може да се намери в българския вариант на Уикипедия - място, където всеки е свободен да пише каквото си пожелае. Всъщност през 1979 година Роси е дисквалифициран за три години да не играе футбол заради скандал с „черното тото“. След мащабна акция са арестувани 13 души, носителят на „Златната топка“ не е сред тях. Легендата на Италия се явява пред съда и обжалва п присъдата. Следват наказания на общо 21 играчи.

 

Сред тях е и Роси. Заради това италианецът пропуска домашното европейско година по-късно. Възмутен от грешката на продукцията е и легендата от „Минута е много“ Димо Падалски. Според човека Гугъл в предаването няколко пъти са задавани въпроси с неточен отговор. Падалски дава за пример и играта на участник отпреди няколко седмици. Въпросът е за 5000 лева. И в него се търси причината за намалената раждаемост в Бразилия през 60-те години.

 

Какво беше удивлението ми, когато отговорът беше гледането на теленовели. 72% от гледащите жени нямали деца, а 24% имали само едно. Това е невероятно обяснение на намаляващата раждаемост в Бразилия. Факторите са урбанизацията, повишаването на жизненото равнище, доходите, еманципацията на жените, семейното планиране, намаляване на детската смъртност, пише „България Днес“.

 

Признаха грешката си

 

От „Стани богат“ признаха грешката си. След проверка от продукцията стигат до заключението, че са допуснали неточност.

 

„Отговорът, посочен като верен „В затвора“, всъщност не отговаря на фактите. Както и нито една от посочените други опции за верен отговор. Екипът е бил подведен от български и чужди източници, в които се твърди, че футболистът е бил за кратко в затвора. Така авторът на въпроса е станал жертва на многократно повторена лъжа. За подобна ситуация регламентът на формата, който ние спазваме стриктно, предвижда играчът да запази спечелената сума, ако е продължил играта си след некоректния въпрос. В конкретния случай играчът продължи своята игра и отпадна на по-късен етап в състезанието“, отговориха от „Стани богат“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени