Орлин Горанов и Маргарита Хранова възраждат „Една българска роза“

22 Март 2023, 15:00


Изпълвам се с гордост, когато някои я пее, но ми е мъчно за Паша и Митко Вълчев, казва " 95-годишният Найвен Вълчев, написал легендарната песен

C гордост по повод възраждането на песента „Една българска роза“ е изпълнен 95-годишният й текстописец Найден Вълчев. Легендарното парче ще зазвучи по нов начин в изпълнение на Орлин Горанов и Маргарита Хранова.

„Винаги когато слушам песента, ми става мъчно за милата Паша Христова, която си отиде тъй млада, както и за Митко Вълчев. Животът по-някога „горчи като отрова“, но по-важно е, че песента ще пребъде и след нас“, казва авторът на текста.

Освен големите Марги Хранова и Орлин Горанов в изпълнението участват Милица Божинова, Жаклин Таракчи, Орлин Павлов и Дарин Ангелов. Всички те са част от проекта „Пеещи артисти - 2“ на Игор Марковски. Премиерата на песента ще се случи на Цветница - 9 април.

„Песента „Една българска роза“ бе създадена за фестивала „Златният Орфей“. По-късно заради червения цвят на розата тя започна да се използва и с друг контекст, макар аз никога да не бях влагал никакви социалистически елементи. И да, нито са ме питали, нито е уредено авторското право. Но иначе аз го казвам това и за „На всеки километър“ и за „Розата“  споделя още Найден Вълчев. В момента той продължава да работи върху нови стихове и по думите му вдъхновението не го напуска. „Сега и пролетта дойде. Това ме изпълва с радост. Преди време наричах времето, в което живеем „вълче“, сега не съм на това мнение. В момента е „плахо като сърна“.

Ще го сгромолясат за нищо. Както вчера, тъй и днес“, изразява се поетично текстописецът. По негови стихове са създадени и други хитове - „Тиха вечер“, „Аз те чаках“, „Синя вечер“, „Някога, но не сега“ и т.н.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени