Преди да почине от Ковид: Жената на Ангел Найденов не спря да го обича

21 Декември 2021, 19:00


Две седмици преди коледните празници трагедия беляза семейството на Ангел Найденов. На 9 декември си отиде първата вата му съпруга Нина след тежка битка с коронавируса. Доктор Найденова, която до последно живя в Димитровград, се срещна за първи път с опасната инфекция през пролетта. Тогава обаче премина сравнително леко през болестта, след което се завърна на работа, за да се грижи за пациентите си. Вероятно именно покрай задълженията си като лекар се е заразила отново.

 

Второто боледуване обаче преминава доста по-тежко и тя няколко седмици е в болница. Новината състоянието й шокира цял Димитровград и всичките й приятели. „Приятели, благодаря ви за загрижеността, но ви моля... Не ми пишете, не мога да говоря, нито да пиша. Ha болнично лечение съм с тежък ковид. Всичко това ме изтощава много. Не ми е добре. На постоянен приток на кислород съм на максимални литри. Разчитам да ме разберете. Молете се за мен. Само от това имам нужда", пише Нина Найденова на 20 ноември.

 

Стотици нейни приятели отправят горещи молитви към Бог за възстановяването й и се опитват да й вдъхнат кураж и сили. Уви, на 9 декември, точно три дни след имения си ден на Никулден, докторската губи битката с болестта.

 

В действителност Нина Найденова така и не успя да преживее напълно раздялата си с бившия министър на отбраната, когото Мая Манолова й отмъкна. С Нина се познават още от ученическите години, когато седели на един чин. Любовните искри се появяват още тогава и 15-годишното момиче хлътва по съученика си. Стават гаджета, порастват заедно и заедно следват мечтите си той да стане студент във военноморското висше училище във Варна, а тя да завърши медицина.

 

Впоследствие се ражда и дъщеря им Десислава, която отглеждат с много любов. Така минават годините и поне според Нина тримата живеят спокойно и щастливо. Докато не настъпва 2010 година, когато Найденов е омаян от Мая Манолова и се развежда заради нея.

 

Оказва се, че месеци преди това Нина е имала типично женско предчувствие. Интуицията й подсказвала, че в живота на мъжа й има друга. По ирония на съдбата точно по това време дъщеря им Десислава готвела своята сватба. За да не проваля празника на единственото си дете, Нина задържала в себе си болката и съмненията. След това обаче повдигнала въпроса, но Ангел Найденов така и не дал еднозначен отговор. Впоследствие й поискал развод, а не след дълго вече официално бе ясно, че има връзка с Мая Манолова.

 

Нина преживява невероятно трудна развода. Тя до последно не се отказа от фамилията на мъжа си. Дълго време изливаше мъката си в социалните мрежи, публикувайки стари снимки от щастливите времена, обяснявайки, че още го обича. Така и не продължи живота си с друг, пише „Галерия“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
От Димитровград
Преди 1 година
0
Вярно е всичко това в статията, аз съм свидетел от първа ръка. Познавах Нина, беше прекрасен човек и превъзхождаше Мая Манолова по всичко. За съжаление Ангел Найденов винаги си е бил коцкар, живееше сам в София дълги години покрай работата си в БСП и парламента и с времето съвсем забрави, че има семейство, което винаги го е подкрепяло да гради кариерата си, въпреки, че е за сметка на семейството.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха
Преди 1 година
0
Градил кариера ,ама Мая ИзбеГалева му стъпи на врата и го направи безличен.Така му се и пада.
ами,
Преди 1 година
-2
Лека и пръст на жената.Можеше да ни спестите информацията за Мая Костинбродска и чехльото и.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени