Стойка от „Биг Брадър” на война с детска ясла

360
24 Октомври 2021, 09:54


Шамари и крясъци в 23-та детска ясла в столицата – това се чува от записи, направени от родители. Така започна репортажът по темата преди дни в предаването „Здравей, България” по Нова тв, а сред притеснените майки неочаквано се оказа позабравената риалити звезда от първия сезон на „Биг Браър” Стойка Стефанова, популярна като „Стойка Пеперудата” от Пловдив.

С диоптрични очила и с малко момиченце на ръце, тя с разтреперан глас разказа ужасяващи детайли за случващото се в детската ясла. Едва ли много от зрителите са я познали. Все пак я помнят от първия сезон на „Биг Брадър” през октомври 2004 г. в съвсем различна светлина. Тогава тя бе широко усмихната, енергична, с чувство за хумор и интересно произношение, заради което дълго време бе цитирана думата, която измисли, „пипируда”. Днес Стойка има две дъщери от съпруга си Мариан и води предаването „Училище за родители” по „Евроком”. И там по-често е усмихната, но не и тези дни, когато говори по темата за отношението на възпитателките в детската ясла. Стойка е сред майките, подавали многократно сигнали до отговорните институции.

„Голямата ми дъщеря е била тук в трета група и всичко, което чуваме в тези записи, аз съм го чувала с ушите си”, обясни Стойка в репортажа. Това лято пък майка казала на Стойка, че предишната директорка отказала да се готви за детето й по специален начин. Възмутената родителка помолила Стойка и друга дама, чието дете също посещава яслата, да са свидетели как дава заявление, че за детето й трябва да се готви по специален начин. Стойка, чиято малка дъщеря също посещава яслата, сподели и за случай, в който възпитателка се държала изключително грубо с детенце в двора. Навиквала го, че ще падне, детето паднало и възпитателката „вместо даже да провери дали се е ударило”, започнала още повече да крещи. Бившата участничка в „Биг Брадър” подавала сигнал в дирекция „Здравеопазване” в Столична община, върнали й шаблонен отговор. Това лято Стойка пуснала още два сигнала за грубо отношение на възпитателките от яслата към децата и отговорите били едни и същи. „В записите се чува как медицинските сестри си говорят, много се надявам това да не е истина, как се правят проверки – по телефона: „Това вярно ли е?”. „Не?”, „Добре!”, коментира Стойка, възмутена и с треперещ глас.

„Първият ден на дъщеря ми тук, когато дойдох на обяд да я вземе, имаше някакъв зверски, махленски, като на битака, скандал между персонала. Моето дете в продължение на три месеца казваше ежедневно, много пъти, че го е страх от лелите”, обясни Стойка Стефанова. След като не получила разбиране и подкрепа, с дъщеря й преодолели страха сами. „Но кошмарът, който един родител изпитва, оставяйки си детето тук, в яслите на ужасите, е огромен”, каза тя.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лллл
преди месец
0
Много прост и изнервен народ има . И учителките изпростяха и лелките са тъпи и невъзпитани . Едвам завършили и с подарена диплома . И всичко за пари мисли .
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мда
преди месец
0
Жената е в правото си ,както и останалите родители Това е системен тормоз ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени