Вдовицата на Шарков стана дарителка

2490
13 Февруари 2021, 13:03


Вдовицата на убития в Любимец командос Емил Шарков - Милена, е красива не само отвън. Тайничко от прожекторите красавицата подари собствения си рожден ден на дечица в неравностойно положение. За благородната постъпка издаде една от създателките на кампанията "Защото сме хора" Соня Чакърова, която се прочу с раздаването на храна на Орлов мост в столицата. След което превърна акцията в стотици инициативи в помощ на пострадали от коронавируса, карантинирани или просто бедни хора.

"Милена Шаркова е неотлъчно до нас по време на цялата кампания. А ние не сме спирали и до днес с помощта към наистина нуждаещи се хора. Правихме мащабни акции за 15 септември, като раздавахме ваучери на дечица, за да могат да си купят пособия за училище и именно Милена бе тази, която събра 1600 лева от рождения си ден и ги дари под формата на ваучери за децата", разказа Чакърова.

"Дясна ръка" в благотворителността на Милена и "Защото сме хора" е оперната прима Аделина Кънева. Двете и още десетки дарители не пропускат да помагат на страдащите от бедност, дечица със затруднения и самотни майки. "Милена Шаркова е невероятен човек! Понякога нямаме възможност да осигурим дарители в кампанията и тя в такива случаи до час е пристигнала при нас с ваучери за храна или средства. Четири-пет пъти се случва да спасява положението", казва Чакърова.

Последната мащабна инициатива на "Защото сме хора" била по Коледа - пред столичен мол активистите раздали 1200 кашона с храна и консумативи на нуждаещи се, а акцията се провела още във Варна, Шумен и Пловдив. За Великден корона благодетелите, както ги нарекоха благодарни хора заради старта на кампанията в пика на COVID-19, подготвят също мащабни дарения.

"Продължаваме да помагаме. Сега повече на място, посещавайки възрастни хора и самотни майки. Хората продължават да даряват, това е хубаво, всеки ден ни се обаждат и ни питат от какво имаме нужда. "Хелп карма" доста затрудни доверяването на дарителите, разклати нещата, но хората не се отказаха категорично, въпреки че има едно съмнение. Даряваха преди без всякакви въпроси, а сега дори на място идват, защото това бе голям шамар към всички, които проявяват благотворителност. За съжаление има много хора, които продължават да спекулират с дарителите, но е много трудно наистина да се намери истински нуждаещ се човек. Това е най-големият проблем, защото хората, които наистина имат най-много нужда, са изключително горди", признава Соня Чакърова.

"При нас помагат и козметични фирми, които правят някои от самотните майки красиви с продуктите си или в салоните си. Карат ги да се почувстват дори по-добре изглеждащи и отвън. Нали целта не е да е "само хляба и боба"? Хората имат нужда да ги зачитат като личности", признателна е Чакърова, писа България Днес.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Не всичко е такова каквото изглежда
преди 2 седмици
0
Постъпката е похвална, ПР-а също. Респект към паметта на съпруга й и със сигурност живота е за живите. Около две години след смъртта на съпруга й медиите анонсираха връзката с новия й партньор и дори ни информираха подробно какви екзотимни дестинации са посетили заедно. Всичко щеше да е супер, ако той по това време той не е женен. Медиите мълчат за това, че е изоставил жена си и децата си заради нея. Нито е първия, нито последния и не сме тук да раздаваме присъди, но моля ви стига сте ни я давайте за пример.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Krascho
преди 2 седмици
0
Само една забележка към автора на статията: Не е гр. Любимец, а е гр. Лясковец
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Еми
преди 2 седмици
-3
Обикновена жена, нито красавица, нито нещо различно ако не беше убит мъжа и никой нямаше да знае, че съществува. Защо подобни трябва да висят със снимки по медиите
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 седмици
0
Много се изписа за Милена Шаркова след смъртта на съпруга и. Не мисля,че е необходимо да занимавате аудиторията с последващия личен живот на госпожата. Тя е една от стотиците млади хора загубили съпруг-а и отглеждайки децата си. Личния живот си е неин,но кой го интересува любовния и живот??? В случая тя /както и аз/е участник в дарителски кампании,но тя една от общата група на дарителите. Да не я направят медиите известна /като Ива Акимова и др./само защото съпрузите им/светла им памет/са били талантливи и професионалисти??? Та стига с тези персони,които са известни само с това,че мъжете им са известни!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени