Забрави гладните години! Глория връща бакшиши: Имам си пари, благодаря!

11 Февруари 2023, 11:06


Примата на фолка Глория отказва бакшиши от свои фенове. Певицата смята пачките пари, които й подават в заведения, за неподходящ подарък към нея и любезно ги връща. Във видео от едно от последните участия на певицата се вижда как неин почитател се приближава до нея, сгънал в ръката си няколко банкноти. Когато ги подава на Глория, тя ги връща с думите: "Имам си пари, благодаря".

Повечето нейни колежки от фолкбранша нямат подобни задръжки. Те не връщат бакшишите и дори понякога пеят "на ухо" на гости, склонни да ги възнаградят с щедри пачки.

Така наскоро Преслава получи немалка сума по време на изява пред наши сънародници в Лондон. Изпълнителката обиколи всички маси в заведението, а нейните страстни почитатели й подават различни банкноти предимно в паунди. Без притеснение Преслава протяга ръка и ги събира, след което ги дава на човек от екипа си. Софи Маринова, Анелия, Емилия също не връщат подобни подаръци.

Глория обаче смята, че получаването на бакшиши е под нивото й. Според изпълнителката да взимат пари от клиенти било типично за певици, изявяващи се в кръчми, придружени от оркестър. Нещо, което Гло отдавна не прави.

"Глория спокойно може да си докарва по няколкостотин лева само за нея с едно появяване в клуб. Бакшишите не се делят с продуцентската компания и си остават за изпълнителя. Тя обаче не взима пари от случайни хора в заведения", споделя близък до певицата.

Наскоро и Галена по време на изява в софийски клуб отказва подадена в ръката й столевка. "Размаха пръст като отказ и продължи да си прави шоуто. Този, който искаше да й даде бакшиш, остана много изненадан от реакцията й", коментираха тогава присъстващи в дискотеката.

Темата за легализирането на бакшишите стана актуална, след като Българската асоциация на заведенията поиска 10% задължителен бакшиш към сметката. Според тях бакшишът за сервитьорите трябва да се легализира, но да не бъде облаган с данък. Според финансисти това няма как да засегне парите, давани в ръка на оркестри и певици в нощните клубове.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
петя киронова
преди 3 месеца
0
бабешка кифла стана за смях
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
.
преди 3 месеца
0
И като си има пари защо в 2 през ноща не си е вкъщи а извива глас в задимената кръчма?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hhhhhhh
преди 3 месеца
-1
Откъде накъде задължителен бакшиш към сметката?!?!?! Крайно време е работодателите да започнат да плащат достатъчно на служителите си, за да не се налага те да преживяват благодарение на бакшиши. Знаеш ли кога ще давам аз задължителен бакшиш от 10%, щото някой си печели, докато служителят му бачка за 4лв на час? УТРЕ.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени