77-годишната легенда Стефан Мавродиев: Сложиха ми стент, сега ме наблюдават

758
18 Октомври 2021, 14:00


„Сложиха ми стент, сега ме наблюдават, защото имах проблеми със стеснение на артерия към мозъка и към сърцето. Краката също не ме държат много, но то е нормално на моята възраст. Взимам лекарства за разреждане на кръвта и внимавам да не се заразя с този вирус, макар че съм ваксиниран.“

 

Това сподели актьорът легенда от Младежкия театър Стефан Мавродиев, който въпреки всичко отново ще постави като режисьор в Младежкия театър „Ивачов” по Чехов.

 

„Малин Кръстев ще е в главната роля. На 21 октомври могат да го гледат хората. Иначе се радвам, че играя още в постановките „Аз, Фойербах“, „Монетата“, „Радован III“, „Ромео и Жулиета“ тук в Младежкия, а във „Възраждане“ участвам в „Нощта на игyаната“ и „12-те гневни“. Много ме е страх да не ни затворят пак, защото миналата година се разхождах по цял ден, тъй като не мога да стоя затворен вкъщи и да бездействам“, обясни актьорът.

 

77-годишният Мавродиев всеки път на избори гласува, но за първи път се чуди за кой да даде гласа си.

 

„Кой ги роди и създаде тези странни същества, които се мотаят там и се мислят за народни представители в парламента? Винаги гласувам, но сега не знам кой да избера. Хората на Слави са напълно безотговорни според мен. Играят си някакви игри, поставят си условия. Имам чувството, че нашата демокрация натори лошото и му даде почва да избуи нагоре. Нашата криворазбрана цивилизация ме побърква“, казва Мавродиев, който продължава да живее здравословно и да се радва на енергия.

 

„Вече не докосвам твърд алкохол. Четири години беше борба, но успях да се отърва от „твърдото“. Вече само по биричка опитвам или чаша вино. Работата не ти позволява да прекаляваш. И накрая избираш или нея, или пиенето. Дърпаше ме повече сцената. И така вече няколко години“, сподели Стефан Мавродиев, цитиран от „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени