Икебаната: Трябваше да се кланям на Ким Ир Сен

388
26 Ноември 2020, 14:25


Да се поклони на паметника на севернокорейския лидер Ким Ир Сен е бил принуден Деян Неделчев-Икебаната, узна HotArena.


Години неуморен труд у нас и по света бележат извървения до сега творчески път на една от най-колоритните музикални звезди у нас. Познат от по-младото поколение с ексцентричния си стил и скандални парчета, Деян пази спомени от редица международни фестивали, на които достойно е представял родината ни. Сред най-ярките от тях са преживяванията му в Северна Корея. Преди 20 години той и брат му са избрани да пеят на Международен фестивал на изкуствата в град Пхенян.


"Посрещнаха ни като герои. Първото нещо, което трябваше да направим след слизането ни от самолета, е да отидем на паметника на Ким Ир Сен и да се поклоним от всичките му страни. Чак след това можехме да се настаним в хотела. Хората там харесваха песните ни, пляскаха ни, забавляваха се. В Северна Корея видях забележителни неща. Например как се чистят паметници с веро. Видях как се строи 100-етажен хотел" - връща лентата Деян.


Икебаната е категоричен, че никога не се е срамувал да разкрива българската си принадлежност. Деян е работил в редица страни, между които Италия, Испания, Южна Африка, и винаги с гордост е заявявал, че е от България. Именно това го връща и в родината. Неделчев е убеден, че няма да спре да записва шеговити и провокативни парчета, но има желание хората да го асоциират и със сериозната му музика, която той записва на няколко различни езика и която може да се чуе предимно в сайтовете за видеосподеляне.


Въпреки затишието на участия и ангажименти, което коронавирусът наложи, Икебаната не спира да работи по нови проекти. Съвсем скоро ще е факт и вторият албум, който изпълнителят ще издаде в Япония. Както в първия, така и сега песните са в дует с талантливия китарист Константин Джамбазки и са с рок звучене.


Още една изненадваща колаборация замисля Икебаната и тя е с Камен Во. Двамата плануват да запишат дует, с който да отвеят конкуренцията. Парчето ще е хитово и ще е в шеговит стил, който идеално приляга както на Деян, така и на Камен. Плановете на двамата се разкриха в ефира на 7/8 тв, където Неделчев бе гост на Воденичаров преди няколко вечери. В смутните и тежки времена, които настанаха през последните месеци, нестандартният дует ще е като глътка свеж въздух, споделят почитателите и в мрежата, пише България днес.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени