След скандала и Кидика се уреди с пенсия

762
13 Февруари 2021, 13:15


След извинение от министъра на културата Боил Банов известният поп певец Христо Кидиков ще получи пенсия награда, заяви самият той пред „България Днес“.

Преди няколко дни Кидиков реагира бурно, след като не видя името си в списъка с 65-те изпълнители, които ще получават по 350 и 500 лв. пенсия в продължение на три години. Певецът заяви, че е обиден. Повод за признанието на държавата към артистите е 55-годишнината на фестивала „Златният Орфей“ .

„Говорих лично с министъра и той поднася своите извинения. Каза, че е станало недоразумение и не само аз съм останал ощетен. Ще се събере отново комисия и ще преразгледа. Господин Банов ме увери, че е допусната грешка и всичко ще бъде поправено. Благодарен съм“, казва щастлив Кидиков, който тази година празнува 50 години юбилей на сцената.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
!!!!
преди 2 седмици
0
Пели, пили и се веселили. Харчили си хонорарите и си живели бохемския живот. Но една малка подробност. Получавали хонорари, но не плащали данъци и осигуровки на държавата. А сега държавата им е длъжна. Недоволни от малките пенсии. Искат повече пари. Интересното е, че само естрадните певци имат такива претенции.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Силвия
преди 2 седмици
0
Еми дайте и други пенсионери да се оплачат на министъра, да видим дали ще им дадат пенсии! Как може такава демонстрация - ще звънна на министъра и готово! Чак се е хвалят ... Отвратена съм!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 седмици
0
Моля Ви спрете да пишете за поредна Българска пародия!! Тези определени персони,които ще получават пенсия по един колко си/няма значение/ за три години с какво са заслужили дарението??? Работили били,Ами къде им са трудовите книжки??? Родителите ни работеха деситилетия/ама работа,не песни и танци/ едва с актуализациите получават до 500 лева!!!! Спрете да пишете за тези и подобни хора,които без срам след разговор с министъра и получават облаги,без да имат легитимен трудов стаж. Кидиков и сие пяли представете си!!! Утре и чалгата ще отидат за пенсии!!! А Родителите ни пееха за да не плачат,от тежката работа,която ги разболя и на пенсия не се порадваха!! Ама и една България....майко мила...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени