Колекционерска страст: Фики събира сутиени, Малина трупа бельо в червено, Кали - ангелчета, Поли Генова - чай и още …

28 Септември 2019, 13:59


Българските знаменитости могат да ви изненадат с богати колекции, за които ни най-малко не предполагате.

Поли Генова събира пакетчета с чай, които си носи от цял свят. Тя не закусва, но за сметка на това не пропуска да изпие чаша горещ чай сутрин.

Венци Мартинов обожава да колекционира пощенски марки. Страстта му е от малък, но и днес прибавя нещо ново. Той смята, че това хоби е полезно за младите хора, които винаги могат да научат нещо ново, тъй като на марките често са отпечатани годишнини, постижения и интересни факти.

Колекционер на марки е и режисьорът Люси Иларионов. Неговата любима Ани Хоанг пък събира запалки.

Мисис Вселена 2012 Венета Харизанова също е обхваната от колекционерска страст. Като дете красавицата колекционирала салфетки и барбита. Днес събира очила и бельо. Същият фетиш към колекциониране на бельо има и певицата Малина, която притежава най-много модели в червен цвят. Нейният колега Фики пък пазел в дома си сутиени, с които са го замеряли негови фенки.

Кали също е запален колекционер. Певицата събира ангелчета-фигурки, изобразени на картинки и под всякаква друга форма. Джена пък има колекция и от часовници. Освен това притежава сбирка от кристали, енергийни камъни, които е събирала през годините.

Сашка Васева колекционира стъклени и керамични котки, които са любимите й животни. В дома на легендарната певица има и 2 саби – една от 19 век и една съвременна изработка.

От години насам Йорданка Христова колекционира ветрила, а повечето от тях певицата използва в горещите дни. Всяко от тях има различна история, тъй като Данчето е купувала моделите от различни точки на страната и извън нея.

„Бяхме много бедни и като дете никога не съм имала кукла, затова щом започнах да печеля, започнах да си купувам сама кукли – отвсякъде по света, където бях, споделя народната певица Янка Рупкина.

Ася Капчикова няма време да колекционира предмети, но пази в кутия бележки, които са си разменяли в училище. Понякога намира време да ги препрочита и разглежда. Те се съхраняват в кутия със формата на сърце и се пазят в родния й град Девин.

Дизайнерката Мегз в ученическите си години колекционирала салфетки, стикерчета от закуски и дори билетчета. Редяла ги в кутийки и ги пренареждала. Днес колекционира неща, които смята да запази и на старини. Всеки път когато пътува до определен град или държава Миглена си взима по две неща- книжка с приказки или притчи, които са събрали мъдростите на мястото. Купува си и типични билки, лечебно растение или мазило, пише „Телеграф“.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени