ПОЗОРЪТ „Ергенът“ стигна небивало телевизионно дъно! Трябва ли да се излъчва във време на война и шокова инфлация?

28 Март 2022, 15:00


Когато започна „Ергенът“, никой не мислеше, че ще гледа стойностно предаване с дълбок смисъл и поука накрая. На всички ни беше ясно, че ще развихрим воайорството си и ще станем свидетели на цирк от световна величина с участието на скандални дами, които медиите удобно наричат „плеймейтки“. Въпреки че за тях си има далеч по-подходящи думи.

 

Заедно с това се появиха и наглед логичните оплаквания, че е изключително сексистко в ХХI век жени да бъдат облечени в лъскави рокли, наредени като на витрина на месарски магазин и после принудени да се борят за сърцето на един-единствен мъж, бил той и с пълен комплект плочки и бели фасети. Всъщност, ако има сексизъм, то той е с обратен знак и горкият Виктор е негова жертва, а не посланик. Никоя режисура и сценарий не могат да скрият все по-ужасения поглед на Ергена при вида на махленските свади, които се разиграват пред очите му.

 

Да, все сме очаквали сеир, но случващото се задминава и най-смелите ни представи. Със сигурност потриват и се тупат сами по рамото как и къде са намерили толкова истерични и злобни жени и са ги събрали на едно място.

 

И как няма да са доволни, като гледат как иначе негрозни жени си развързват банските като прогимназистки, хилят се ехидно, когато някоя от тях изпадне в паник атака, а вечер вместо изискано да пият вино и да се опитат да опознаят Виктор, предпочитат да се наричат една друга „психично болна“ и „леля Сашка“ и да се питат „А ти коя си?!“ с тон, който подсказва, че ей сега ще станем на кълбета.

 

Каруцарският речник и дикция, която напомня на тона, с които се подканват козите да не щъкат прекалено, са само малка част от крайно обезпокоителното поведение на участничките. Битките, предвидени като забавление, с което жените да станат малко по-интимни с Ергена, се превръщат в неприятни пехливански борби, на които и ръгбист би завидял.

 

Ръгане с лакти буквално до кръв от носа, дърпане до насиняване и прилагане на хватки, за които най-точното определение е „удари под кръста“, вече гледаме във всеки епизод на предаването. Човек би се зачудил кога са върнали кеча в праймтайма на телевизията и защо в него участват само жени с ненормално подпухнали устни, пише „Минаха години“.

 

Въпросът обаче е друг. Не е ли най-логично това отвратително предаване да бъде

свалено от ефир незабавно? В момент, в който светът е изправен пред трета световна война, когато инфлацията галопира и хората обедняват не с дни, а с часове, някакви нагли златотърсачки се карат като каруцарки. Уместно ли е точно това да се излъчва по една от най-гледаните телевизии? Ако Би Ти Ви уважават поне малко и себе си, и зрителите си, биха сложили преждевременно точка на това позорище.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
джейк
преди месец
0
а да дават идиотски новини и предавания в които разни кретени денонощно декламират как нямало пари докъто закупуват имоти за милиони и милиарди с чужди окрадени от българите пари това по нормално ли е?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
джейк
преди месец
0
а да дават идиотски новини и предавания в които разни кретени денонощно декламират как нямало пари докъто закупуват имоти за милиони и милиарди това по нормално ли е?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди месец
0
Вие от сайта ''открихте''топлата вода и сте лицемери.БТВ и Нова тв са по пошлите предавания.Точно сайтовете като вашия ги рекламира.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Боне Крайненеца
преди месец
-1
Милионер си търси жена, Милионер си търси съпруга, Ергенът... еднакво скучни сценарии и пошлост... Мъка, колко мъка има по таз земя българска
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kk
преди месец
0
Даже и като го гледат в нас, не успява с нищо да ми хване вниманието или интереса, но не виждам защо на някой като ме му се гледа нещо, с какво му пречи други да го гледат. Никой никого не задължава.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
123
преди месец
-1
Еее, ай сега... що пък да спрат цирка. И без това всичко по света и у нас в последно време е толкова сериозно, негативно и тегаво... имаме нужда от малко развлечение. Пък който иска, да не го гледа, никой не го кара насила. Но да не спират "Ергенчето" :)... лично аз се забавлявам с него :)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени