Таня Боева: Завърнах се на сцената след 5 кошмарни години, в които се страхувах за живота си

10 Юли 2022, 15:08


Таня Боева се завърна ударно на голямата сцена с поредния си хит „Час любов”. Запознати с житейските й проблеми обясняват, че песента се е бавила цели 5 години – най-тежкия период от живота на звездата. През това време и да искала, нямало как да твори, защото ежедневието й било пълно с проблеми. Основният бил как да запази живота си и този на най-близките си от недоброжелатели.

 

Певицата признава, че положението било доста стресиращо. Страхувала се да ходи по улиците, защото силоваци я заплашвали с бой, с поставяне на наркотици в личния й автомобил, преследване, телефонни обаждания, внезапни срещи с непознати и какво ли не още. Заплахите започнали още през 2017 г. Тя подала десетки жалби до органите на реда и след доста усилия, те стигнали до поръчителя. Таня отказва да назове името му, защото не иска да попада отново в различни управления на МВР, нито в съдебна зала, където зад гърба си вече има десетки дела. 

„Ситуацията, в която бях поставена не по мое желание, беше изключително неприятна Благодарение на Бог и моите близки се надявам тези негативни емоции да останат назад. От преживяното съм си извадила много поуки и мисля, че сега съм по-силна и по- решителна. Мислех, че когато загубих второто си детенце, това е бил най-тежкият момент в живота ми, че не може нищо по-лошо да ми се случи, но явно съм грешала.

Случиха се много неща. Жилищата ми в София и Стара Загора бяха разбити и ограбени.

Аз бях заплашвана и притискана до стената много пъти от обикновени мутри, но и от хора с власт, чиято дума се чува в обществото. Такива лоши моменти имаше десетки. Заплашваха ме с побой, с отвличане, телефонен тормоз. Казано ми беше, че ще поставят наркотици в колата ми, за да бъда публично очернена. Разбрах, че е имало нареждане мои близки да бъдат пребити... Чудех се как да опазя себе си, майка си, сина си. Всички тези неща са описани в прокуратурата. Ясно е кои са хората, които ми причиниха това. Притеснявам се да ги назова, защото зная че са изключително отмъстителни. Те са ангажирали безскрупулни наемници – някои от тях лежат в затвора за убийства. Представете си какви хора са се занимавали с мен и сина ми цели 5 години.

Трудно ми беше, защото някога на тези хора съм имала пълно доверие... Синът ми, за съжаление, стана свидетел на всичко и му се наложи да порасне много бързо. Той е моят герой. Преживя всичко заедно с мен. Възпитавам го да е мъжкар, да е достоен. Не само да ми е подкрепа, но и приятел. Той е и моята най-силна мотивация да издържа на целия този кошмар”, споделя пред репортер на „Уикенд” популярната певица.

Таня Боева твърди, че е изключително щастлива от реализирания проект и най-вече от  реакцията на публиката. Всекидневно получавала десетки поздравления. Почитателите й я намерили в различните интернет платформи и не пропускали шанс да я заливат с положителни съобщения и коментари.

Малцина обаче били запознати с личната й драма. Таня Боева също си дава сметка, че 5 години без нова песен не е на хубаво. Душата й обаче била скована и нямало как да се отпусне към творчество. Преди 2 години от този свят си тръгнал й баща й, в отвъдното го последвали още няколко родини, с които певицата била близка. На фона на преследванията, заплахите, смъртта във фамилията, Таня едва намерила сили да събере душата си. Направила го заради сина си Росен и заради всички хора, на които държала. Сред тях имало един специален човек, без чиято помощ и подкрепа нямало да бъде жива до момента. Неговото име също не желае да разкрива – причината, че той също бил сплашван, преследван и жертва на разни дребни и по-едни номера.

Публиката също й липсвала, от нея се зареждала с енергия за нови песни. „Не пожелавам на никого да живее в такъв ад – да се чудиш как да предпазиш близките си, които грам вина нямат за нищо и дори се чудят, защото ги атакуват. Заради сина ми бях принудена да сменя града, в който живях 20 години. На новото място се почна с нови атаки, психически тормоз, дела, които бяха заведени срещу мен. Занимавах се с цялата палитра на социалните служби, полицейски разследвания. Положителното в тази история е, че изучих правото в нашата страна добре. Това, до което стигнах като изводи, за съжаление, не е хубаво. Мисля, че много от хората, които са се сблъсквали с българското правосъдие, биха казали същото. Все пак аз вярвам, че има справедливост и че има Бог, които вижда и знае всичко. Днес не бих се доверила на много хора, които са били част от миналото ми.

За тези 5 години загубих близки, загубих позиции, не пътувах до Америка, а там правех огромни турнета. Нямах нито силата, нито времето да творя и да бъда себе си. Добре, че имаше кой да ме подкрепя и че този човек не се огъна, а застана плътно до мен”, разкрива още фолк звездата.

Таня Боева признава, че е щастлива, защото в крана сметка колелото на живота отново я е поставило в добра позиция. Оказало се, че нито феновете, нито колегите й са я забравили. Изпълнителката реализирала новия си проект с помощта на млад екип от професионалисти като Александър Попов, Петър Петров, Деян Асенов и Люси Иларионов, който лично заснел клипа - завръщане към сцената.

Въпреки премеждията, Таня е изключително щастлива в личен план, защото усещала любовта по 24 часа в денонощието. Нейното присъствие също било движещ мотив за заснемането на „Час любов”.

Певицата е категорична, че най-пагубното нещо върху човека е страхът в трудни ситуации. Тя апелира жените да търсят правата си, да не стоят в позицията на жертва и да не позволяват никой по никакъв начин да ги унижава – физически или психически. Таня била минала и през този кошмар, но дълго време мълчала – нещо, за което на по-късен етап съжалявала. „Да се посяга на майка, на жена, на дете е много голям грях. Обикновено така постъпват слабите и страхливите мъже. Истинският мъж трябва да е лъв, а не грубиян. Аз съм благороден човек. Гледам да не живея с миналото. В случая по-важно е синът ми да им прости, защото той стана свидетел на ужасни неща”, издава още Боева.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Благодаря
преди месец
0
БЛАГОДАРЯ, за женската солидарност и подкрепа!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Послание
преди месец
0
Български момичета и жени, бягайте надалеч от бг мъжете!!! Като мине розовия период, те нямат добро отношение дори към известните жени, какво остава за обикновените и неизвестни. Вчера имаше същата статия за Цвети Радойчева, която обаче доста бързо разбира истината и се маха след само 2-3 години. А Таня е търпяла доста повече. Колкото и предавания да се правят и да се говори за това - нищо няма да се промени. Манталитет на цяло обществото не се променя.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
питър
преди месец
0
чудя се кой възпитава тези мъже...сигурно Майките им...явно и те не са най-изтънчените дами...
ами,
преди месец
-1
Известна е,трябвало е още преди 5 години да обикаля телевизиите и да разкаже за проблемите с тормоза които са и прилагали,не да мълчи и търпи.
До Лошо
преди месец
0
Разбирам те, и аз така. Трябваха ми 15 години за да успея да избягам и то на друг континент, защото ако останех в БГ, кошмара щеше да продължи! Вече шеста година изживявам всичките си мечти в комфорт и спокойствие с прекрасен, разбран, работлив и спокоен мъж, който ме обича, уважава, подкрепя, грижи и бута нагоре всеки ден, за да можем заедно като семейство да вървим нагоре и да сме добре и успешни. Получава от мен същото. Ето това куца на българския мъж - отношението и разбиране за взаимност, а не да се показва какъв грубиян, тарикат е, и че е по-силен и да тъпче жената, за вдига собственото си самочувствие и защото така е възпитаван и това е виждал от своите родители и среда. После се чудят защо остават сами. Жал ми е жените в България.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди месец
-2
Тази е първият Майкъл Джексън у нас с отрязан нос.Вече се нароиха доста та тя вече е една от многото,гледам и сини лещи сложила...ми не,мина и времето и на нея.Всички вият едно и също,клиповете,парцалките им и гъзурченето еднакво лица,цици- клише.Омръзва.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Не изглежда много сериозно.
преди месец
-1
Вуобще не е хубаво това, през което е минала тази жена. Съжалявам за, НО защо трябва да се обикалят сумати телевизии с тази загадачна история. Не може да каже за тоя, за оня? Защо? Ако е било толкова зле да е взела куфара и да се е покрила някъде. В статията, каквото и да се пише е все завъртяно и е все едно реклама за новята й песен. Снимките й в инстаграм, в това число и тази на статията, са супер филтрирани. Уж е минала през много, а същите кифленски истории прави като другите превземки. Много жени минават през насилие във всякакви форми и дори, че са се освободили е постижение за тях, но Танчето явно е чакала само да минава и да се върне на сцената.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лошо
преди месец
0
Много лошо че в България има такива мъже оредполагам че и в чужбина ги има НО заждя не изпадаме в такива ситуации по добре да сме финансово независими без мъж и да си гледаме кефа! Мъжете ни съсипват психически от гам се съсипваме и физически! Аз лично не съм се смяла от години заради тотмоза на който съм подложена ко с две деца без оукнат лев не мога да мръдна! Мразя мъжете като моя!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени