Топ издънките на Сашо Кадиев на малкия екран и в живота

04 Юли 2021, 15:00


Александър Кадиев е известен не само с театралните си роли и уменията си на водещ, но и с това, че редовно закъснява за ефир и изправя на нокти и екипа на „Преди обеди“, и партньорката си пред камерите Деси Стоянова. Това се е превърнала в негова запазена марка, което никак не се нравело на шефовете му. Всеки път актьорът отнасял глоба, но дори наказанията не го правели по-дисциплиниран. Сашо обаче закъснява не само за телевизията, но и за представленията си, издаде неотдавна театралният продуцент Кирил Кирилов, който работи с Кадиев. „Свикнали сме му на Сашо и не му се сърдим, но само с глоби се оправят нещата“, отсече Кирилов.

Последната издънка на чаровника бе на 24 април, в четвъртък. Синът на Катето Евро за пореден път проспа старта на сутрешното предаване. Точно в 9,30 екранната му партньорка Деси Стоянова и актрисата Рая Пеева започнаха да обсъждат каква ли е причината за пореднала липса на Кадиев. Водещият влетя в студиото с 40 минути закъснение видимо недоспал и уморен и измисли най-странното извинение, което остави без думи и колегите му, и зрителите. Запъхтян, Сашо обясни, че тъй като било Еньовден, той спазил стара семейна традиция да бере билки призори. Станал с 4,30 ч. и хванал гората. Там обаче нямал покритие, за да се обади по телефона, че ще закъснее.

Точно преди година Кадиев попадна в катастрофа с ТИР. Водещият се появи с 20 минути закъснение и шашна зрителите с обяснението, че докато пътувал към Би Ти Ви, камион избутал маздата му от пътя. За късмет щетите били само материални.

Изцепките на Кадиев продължават и на малкия екран, и в живота, вече няколко години. Оправданията за закъсненията му, които обикновено са около половин час, са най-разнообразни. Ту алармата на джиесема му не е звъннала, ту попаднал в страхотевично задръстване. Актьорът откровено е признавал, че има проблем със стомаха и сутрин прекарвал доста време в тоалетната. Екранната му партньорка Деси Стоянова така и не успя да свикне със странностите му, въпреки че са тандем от няколко години. Дисонансът между двамата си личи при напъните на Сашо да я прекъсва с фриволните си изцепки, докато тя гледа по-сериозно на работата си. Различията им лъсват особено ярко, когато артистичният Кадиев излиза извън ролята на водещ и започва да се кълчи из студиото по време на ефир.

Екранната половинка на актьора често няма представа къде е колегата й. Слечвало се е водещият да влети запъхтян в студиото и да се извини на зрителите, че се е успал, тъй като предишната вечер е имал представление в Бургас. За да стигне навреме до столицата, той шофирал през нощта. В 2 часа през нощта си навил алармата, но в 8, когато трябвало да се събуди, изобщо не я чул. Водещият призна, че толкова бързал за ефир, че  това била първата сутрин, в която отивал на работа, без да си е измил зъбите. Друг път от бързане да се появи пред камерите заедно с колежката си Деси, Сашо едва не се потроши на влизане в студиото. Актьорът пристигнал в последната минута и буквално се метнал на земята с плонж с риск да се потроши. И докато Деси говореше пред камерата, зрителите станаха свидетели на плонжа на водещия и неговото „Ох”.

Актьорът обаче се успива не само за собственото си предаване. Преди време двамата с Деси Стоянова трябваше да гостуват на колегата си Антон Хекимян, докато бе водещ на „Тази сутрин“. Въпреки уговорката, интервюто започнало само с Деси. Оказало се, че синът на Катето Евро отново закъснява. След като все пак пристигнал в студиото, той обяснил, че по пътя до дома му в Кокаляне до Би Ти Ви имало задръствания, тъй като някаква каруца, теглена от кон, объркала движението .

Случва се иначе забавният актьор да втрещи зрителите с неадекватно поведение и коментари по време на ефир. След обстойно обсъждане на темата за некачественото образование у нас, Кадиев е коментирал, че Елинпелиновите герои Белчо и Сивушка са от разказ на Йовков. „Ето, аз съм доказателство, че образователната система не работи“, опита се да замаже гафа си актьорът. Друг път ексцентричният Кадиев е разсънвал ранобудните зрители, цъфвайки в ефир дибидюс. Сашо имитира голия Адам с листо върху гениталиите, за да отбележи началото на Страстната седмица. Преди да се появи Кадиев, Деси закри ужасена очите си с ръце с думите: „Някакъв гол човек влиза, не съм сигурна, че искам да го видя“.

Един от гафовете на Сашо в ефир бе навръх 8-ми март, когато актьорът откраднал бяла роза от колегата си Алекснадър Дойнов, който гостувал в сутрешното предаване и носел цвете за Деси Стоянова. Кадиев подарил крадената китка на колежката си, а тя не скри възмущението си. Макар че е на 37 години, актьорът продължава да е все същата луда глава, както в бурните си хлапашки години. Едно от последните налудничеви хрумвания на Кадиев бе да скочи чисто гол от 8-метрова скала в река Вит край ловешкото село Ъглен. Там се намира природният феномен „Дупката”, скален мост, извиващ се над водата. Актьорът документира скока си в ледените води, както майка го е родила и публикува видеото в социалните мрежи. Сашо демонстрира странно чувство за хумор и с вик се метна през процепа в скалите във водата от 8-метрова височина.

Актрисата Катерина Евро неведнъж е разказвала спомени от лудите му детски години. Малкият Сашко бил доста щуро и непослушно дете, което било доста изобретателно в пакостите си. Кадиев често ядял пердах от родителите си. Като дете бъдещият носител на най-престижните театрални награди „Икар” и „Аскеер” бил голям хулиган. „Сашко вършеше непрестанни гадости, енергията му можеше да захрани атомен реактор”, спомня си днес звездата от „Оркестър без име”.

Всяка година на 1 юни актьорът има повод да припомни белите, които е правил като дете. Връщайки се назад в годините, Сашо си припомня щуротиите и отчита, че те са били наистина опасни. „По едно време се пързалях с найлон по съседския покрив и паднах в една преспа сняг. Счупих си крака брутално. 6 месеца бяхв гипс, в екстензии, пълен с пирони, водеха ме с инвалидна количка, бях с патерици. После ходих на морета, скачах от скали, не можех да плувам, за малко да се удавя на два пъти. Крадях водно колело в морето и влизах навътре без да мога да го управлявам и да плувам”, разказвал е Кадиев. Продавачите от сергиите пък още щом видели майка му да тича, без дори да е попитала нещо, направо я насочвали накъде е поел синът й.

Въпреки огромното му желание да спортува нещо, майка му категорично отказвала да го запише на гребане или ски. Сашко бил готов дори на балет да ходи само, за да има някакво странично занимание. Когато бил на 10 години, преподавателите му отказали да го вземат на зелено училище, тъй като бил много див. Катето Евро обаче им устроила скандал, в който изнесла и дълга лекция, че нарушават човешките му права. И така Сашо заминал на лагер. Всеки път, когато малчугана отивал на море в почивната станция на артистите, останалите курортисти си събирали багажа и се изнасяли, тъй като почивката им се превръщала в кошмар.

„Бяхме на морето преди години – аз и баба ми. Майка ми е снимала филм. Бил съм много малък, но съм създавал големи неприятности на баба. В един момент сме се возили в едно от тези туристическите влакчета по морето. И аз съм искал да скоча от влакчето в движение, и в паниката тя ме хванала за ръката точно преди да падна. А аз като по филмите съм искал долу, да се жуля леко по асфалта. Разбира се, влакчето спряло, защото баба ми се развикала. Беше много нервирана след това. Звъннала на майка ми и казала: „Кате, повече не мога със Сашко! Просто сега ще отида тук и ще се самоубия!”. А ние сме били в Слънчев бряг. И майка ми казала по телефона: „В Слънчев бряг няма високи сгради, най-много като скочиш, да си направиш нещо друго. По-добре отиди в Бургас, качи се на хотел „България” и оттам се хвърли”. Много такива щури случки имам! Но днес смятам, че много съм се променил. Отдавна не съм този палав човек. Не знам дали е за добро...”, философства Кадиев.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тия са бърлива рода
преди 10 месеца
-2
Тия всички са алтави, не ги слушат главите, ама па са забавни. Деси е кат библиотекарка. И по прашки да я видя, пак ми е кат пресъхнал кладенец.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди 10 месеца
0
Не ме интересува.Не гледам нищо в което участва той или майка му.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Рррр
преди 10 месеца
0
Нямам представа, защо продуцентите го търпят толкова време...Избягвам да гледам предаването заради него. Не са на едно ниво с водещата, няма и как да бъдат. Всичко си им граници. Не мисля, че неговото място е точно там.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
До Коко
преди 10 месеца
0
Коко или Сашко ? или Евро? , боли ви след като реагирате!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Коко
преди 10 месеца
-7
Боли го Сашо лефера за тебе буболинчо
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Буболинчо
преди 10 месеца
-1
Сашо, голям си простак! Даже по-голям от майка си!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени