Бившата жена на Ицо Хазарта съди държавата в Страсбург! Диана Котева твърди, че бракът им бил разбит от изневерите на рапъра (Всичко за скандала)

22 Декември 2019, 10:57


Все по-ожесточена става войната, която води хип-хоп звездата Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, с бившата си жена. Рапърът от „Ъпсурт” лиши от родителски права майката на 14-годишната си щерка Аделина, без тя изобщо да разбере. Диана Котева обаче е готова на всичко, за да си върне обратно правата над детето и продължава да обжалва съдебните решения. Епопеята на Хазарта и бившата му жена вече е стигнала до Страсбург, научи HotArena .

Последната среща на изстрадалата майка и детето й била на 6 януари 2014 г, тъй като Хазарта го криел от нея. Двете се засекли през май тази година, по време на поредното съдебно дело, на което тийнейджърката била призована като свидетел. Аделина се държала доста хладно и резервирано с нея. Въпреки обтегнатите отношения, майката открила спестовен влог на името на Аделина, в който се натрупали над 10 000 лв, които момичето можело да тегли, след като стане на 18 години.

„Ицо изобщо не ми вдига телефона в дните, отредени ми за срещи от съда. Вратата не ми се отваря с мотива, че детето не иска да ме вижда. Ходила съм със съдия изпълнител, с полиция, със социалните, жалби съм подавала, но така и не успях. Очевидно това, че е популярна медийна личност, го кара да си мисли, че може да прави каквото си пожелае”, жалва се Диана.
В края на юни 2018 г. бившата половинка на музиканта заведе 2 контра дела – едното в Касационния съд за отмяна на решението от 2016 г. за отнемането на родителските й права. Съдебният спор за родителските права е стигнал чак до Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Ако съдът се произнесе в нейна полза, Котева смятала да дари паричната компенсация на майки в нейното положение, които нямали финансова възможност да преминат през цялата тази съдебна епопея.

По време на съдебното дело, с което Ицо Хазарта взел родителските права, Диана дори не подозирала, че има такова срещу нея. По това време тя вече живеела в Лондон. Диана разбира, че е с отнети права едва след произнасянето на присъдата.

„По закон процедурата е точно такава. Ответната страна се призовава на постоянния адрес по местоживеене, а след това и в „Държавен вестник”. Накрая се дава ход на делото, дори ответникът да не присъства, а защитата се поема от служебно назначен адвокат”, коментират юристи казуса пред „Уикенд”.
„Разбрах, че е имало дело, заведено още през 2015 г. и че съм била осъдена. Даден е ход на делото, въпреки че не са ме открили да ми връчат призовката. Била съм представлявана от особен представител – адвокат, който изобщо не ме познава, но ме представлява”, изненадана е Диана. Според мотивите на съда, с години майката е проявявала пълна незаинтересованост към живота и здравето на 14-годишното днес момиче.
Шокирана от съдебното решение, Диана Котева е завела две контра дела. Едното е в Касационния съд и е за отмяна на решението за отнемането на родителските й права, произнесено преди 3 години, а второто – в Софийския райнен съд за възстановяване на правата й като родител. „Водя начин на живот, който не може да бъде приеман като рисков за моята дъщеря и обкръжаващите ме хора. Искам да кажа на дъщеря си, че много я обичам! Тя още не познава брат си, който скоро ще стане на 5. Той е от моя следващ брак. Брат й я чака да се запознаят. Ади, ще продължа да се боря за теб, миличка!”, просълзява се Диана.

Тя твърди, че през цялото това време умишлено й е отказван достъп до детето. Хазарта й върнал обратно парите, които съдът отсъдил тя да му  изплати като издръжка. Върнал й обратно и коледния подарък, който изпратила в края на миналата година за Аделина.
Ицо Хазарта и Диана се залюбили по времето, когато „Ъпсурт” са на върха на славата, а Котева е секретарка на мениджъра на бандата. Оженили се на 24 април 2004 г. Отношенията им обаче били на приливи и отливи, Диана няколко пъти го напускала и отивала да живее при родителите си в Кърджали. После размисляла и отново се връщала при него в столицата. В един момент музиканта се съгласява да живее с нея в Кърджали. Двамата инвестират пари и отварят пицария. Идилията продължава едва 4 месеца. Отсъствията на Хазарта от вкъщи под предлог, че е на участия с групата зачестили. Диана е категорична, че през двете години на брака им е била принудена да търпи изневерите му. Тя е убедена, че връзката на рапъра с настоящата му жена Жени е започнала още докато двамата са били женени – нещо, което той отрича.
След като се разделили, Диана се преместила да живее при родителите си в Кърджали заедно с Аделина. Докато си търсела работа, възрастние хора се грижели за внучката си.

През октомври 2006 г. Диана заминала да работи в Лондон.

Първоначално се прехранвала като чистачка, а година по-късно направила своя фирма за почистване. Когато се върнала в София, тя с изненада научила, че Ицо е подал молба за развод. „Заяви ми, че държи попечителството да остане в него и ако не съм съгласна с това, ще заведе в съда 20 човека, които ще свидетелстват, че съм луда. Нарече ме „проста селянка” и обеща, че ще ме съсипе”, разказва през сълзи Диана.

За да избегне съдебните разправии около движимо и недвижимо имущество, бившата жена на музиканта приела изискванията му и обявила, че няма никакви претенции. Единственото й условие било да вижда дъщеря си Аделина. Магистратите ги развели по взаимно съгласие. Диана се установила в Лондон, а през следващите няколко години Аделина й гостувала няколко пъти по време на ваканциите.
Ицо Хазарта свил ново семейно гнездо с втората си жена Жени, която му родила още една дъщеря - Лора, която днес е 9-годишна. През 2013 г. бившата жена на Хазарта забременяла с второто си дете. „Ади посрещна с нас 2014 г. и си тръгна на 6 януари. От тогава не съм я виждала. С нея бяхме изключително близки, тя искаше да идва да живее при мен в Лондон. Дори самият Христо в интервюта говореше, че това ще се случи. Нямам представа защо в един момент всичко се обърка”, недоумява майката.

Днес Диана се е установила да живее в България, има счетоводна кантора в Лондон, която движи дистанционно. Работи като лектор в частно училище в Пловдив и е категорична, че няма да спре да се бори за дъщеря си, каквото и да й струва това, пише Уикенд.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени