Джуджи: Ще съдя Станислав Дойнов за клевета, всичко му е платено, дори му опростих заем!

25 Март 2023, 11:04


Деляна Маринова - Джуджи впечатлява с неизменната усмивка на лицето и веселия си нрав. Над 13 години работи в телевизиите, а тв любимка стана като ководеща в "На кафе". Джуджи има солидни познания по френски език, а преди да стане известна с работата си в медиите, е била личен асистент на покойния вече Владимир Грашнов. Отскоро Джуджи вече е и продуцент, след като завърши в НАТФИЗ мениджмънт в екранните изкуства. Маринова е омъжена, има син - Константин.

 

- Г-жо Маринова, само преди дни се получиха недоразумения, за които писахме във в-к "България Днес", тъй като г-н Станислав Дойнов твърдеше, че му дължите пари, а двамата работихте заедно. Изплатено ли му е всичко, разкажете?

- Не само, че му е платено, но и надплатено. По договор той има процент от продажбата на билетите след приспадане на данъците и таксите и тъй като той има малко дете и ми сподели, че изпитва затруднения - реших да му плащам повече от тези проценти, колкото е хонорара на останалите актьори, които играят в представлението. Това е доста повече от процентите, които има по договор. Парите си ги е получавал след всяко представление, така че съм безкрайно учудена, че твърди, че не съм му платила нищо. Даже още в началото ми поиска пари на заем, които аз му дадох, като имам разписка, подписана от него, а парите после му опростих. Освен това, беше се разпоредил на сценографа да намали размерите на декорите за представлението "Одървеният", без това да влиза в задълженията му и без да го съгласува предварително с мен. Това наложи да се правят нови, което струваше още една сериозна сума пари. За нервите и притесненията, защото това става десетина дни преди премиерата, въобще няма да коментирам. И също така не знам откъде твърди, че му дължа пари за девет представления, като ние досега сме изиграли седем. За последните две представления от тези седем, които бяха в Ямбол и Сливен, той получи актьорския си хонорар, както сам казва и в постовете, които беше качил във фейсбук и които после изтри, са уредени, а процентите за режисура ще му бъдат изплатени до дни. По договор парите се плащат до 10 число на месеца. Така че продължавам да се учудвам защо твърди, че нищо не му е платено. Това е чиста клевета и уронване на името и престижа ми и аз смятам да заведа дело в съда за това.

- Защо прекратихте отношенията си с г-н Станислав Дойнов, каква беше причината?

 

- Причината е системно неспазване на дисциплината и поради факта, че баща му напусна проекта. Има и обиди към мен, които също съм запазила в телефона си. Съвсем логично е при така стеклите се обстоятелства да прекъсна всякакви отношения с него.

 

- Постановката "Одървеният" вече има друг режисьор, т.е. вие сте спрели вариантът, в който той е режисьор на нея. Имате ли неуредени отношения по отношение на тази постановка, която е играна и не му е платено?

 

- Междувременно Александър Дойнов, който изпълняваше ролята на Чичо Паша, изрази писмено и устно желание, че поради лични и здравословни причини желае да прекрати участието си в постановката. Това се случи малко след турнето в Ямбол и Сливен. Естествено аз не мога да не уважа неговото желание, но това наложи много бързо да се направят сериозни промени в спектакъла, да се вкарат нови лица, да се промени текста и режисурата. Авторът на пиесата - Анатолий Крим, е уведомен и нещата са съгласувани с него. Всичките ми отношения със Станислав Дойнов, както вече ви казах са уредени, а процентите за режисура ще му бъдат изплатени до дни. За мен нещата са приключени.

- Как решихте г-н Дойнов да бъде ваш режисьор, кой ви го препоръча и какво е отношението ви към неговия баща, когото познавате отдавна?

- Сашо Дойнов, с когото съм работила в предаването "На кафе" по Нова тв, ми се обади, тъй като беше разбрал, че съм завършила магистратура в НАТФИЗ за мениджмънт в екранните изкуства и ми предложиха, заедно със сина му - Станислав Дойнов, да продуцирам театрална постановка, в която Сашо Дойнов да играе една от ролите, а Станислав Дойнов да режисира. Изпратиха ми няколко пиеси, една от които беше тази, аз я харесах, след което намерих финансиране и започнахме работа. Аз не бях чувала за Станислав Дойнов преди баща му да ми се обади и да ни запознае и затова му се доверих. Винаги съм смятала Сашо Дойнов за много сериозен човек и много добър актьор, затова му се доверих по отношение на сина му. И до днес мнението ми и отношението ми към него не се е променило.

- Как се решихте да започнете с продуцирането?

- Както ви казах, завърших магистратура в НАТФИЗ и реших да приложа наученото на практика. Винаги съм обичала театъра, киното и въобще изкуството. Правя го за удоволствие и от любов. И за щастие актьорите, с които сега работя са повече от прекрасни, много талантливи и смея да твърдя станахме приятели. Това са Ованес Торосян, Васил Грънчаров, Илияна Лазарова, изключително талантливи и харизматични хора. Мога само да се радвам и на най-младото ни попълнение - Галин Найденов, който също е невероятен актьор. Затова и постановката "Одървеният - ол инклузив" стана толкова харесвана от публиката. Ще се радвам да дойдете да ни гледате на 30 март в "Сълза и смях".

- Понеже сте водеща и в телевизията, кое е по-трудно - да си пред камера или зад нея?

- Водеща съм на лайфстайл предаване, да. Не мога да кажа, кое е по-трудно. Просто е различно, а на мен ми харесва да съм и пред и зад камера.

- Имате ли желание и вие да играете в постановка, тъй като според всеобщото мнение, имате талант?

- Хахаха...имам желание да направя всичко.

- Какви са отношенията ви с колегите, с които работите не само в "Одървеният", но и с останалите?

- Както ви казах, имаме прекрасни отношения, приятели сме, излизаме заедно, споделяме си.

- Имали ли сте и друг път разправии, в които е вкарвано името ви и в каква посока, ако не е тайна?

- Не, никога!

- Разкажете ни за новите си проекти, как избирате пиесите, които искате да поставяте?

- Да, работя вече по нов проект, но е рано да разкажа подробности. Аз имам и филологическо образование и това много ми помага, когато избирам пиеси. Осланям се на интуицията си също.

- Не е тайна, че сте нещо като свекърва на момичето на Гала - вашият син Константин и Мари Константин са гаджета и се обичат. Каква свекърва сте?

- Аз съм най-добрата свекърва, разбира се, и много специална!

 

Вестникът даде право и на актьорът Станислав Дойнов да разкаже своята гледна точка, но той не пожела да го направи.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени