Есил Дюран се казвала Силвия през Възродителния процес! (Рожденото й име е Исмагюл)

22 Март 2022, 16:17


Възродителният процес завинаги бележи фамилията на популярната певицата Есил Дюран. Тя и до днес се трогва до сълзи, когато трябва да се върне назад, за да разкаже как трябвало с близките й да променят имената cи и после да се включат е т.нар. „Голяма екскурзия“ към Турция.

 

Години по-късно, през 1991 г., Есил преминава и през друго изпитание. По време на турне в Норвегия с колеги музиканти претърпяват тежка катастрофа. Есил оцелява по чудо. Успява да се възстанови след 7 операции.

 

Исмагюл, както е рожденото име на певицата, била в 9 клас в родния си град Хасково, когато родителите й облекли най-хубавите си дрехи и отишли да си сменят имената. Направили го последни. През това време Исмагюл била на училище. Когато с върнала, получила бележката, на която пишела, че вече ще се казва Силвия Горанова Наумова. „Беше ми много странно“, споделяла e тя.

 

Още на следващия ден децата в училище я посрещнали със: „Здравей, Силвия“. Предварително инструктирани, разбира се. Скоро след това със семейството й се включили в т.нар. Голяма „екскурзия“ и заминали за Турция. Певицата помни дома си опразнен, а всички мебели натикани в грозен камион. „Баща ми каза, че отиваме в Турция, защото България не ни иска. Като стъпих на тази земя и чух джамията, не го усетих като мое“, признавала е певицата, пише „Минаха години“.

 

Искала да се върне в Хасково при приятелите си. Сбогуването с тях било непоносимо, още повече, че тогава Есил мислела, че е завинаги. Бъдещата певица не можела да се примири с факта, че повече няма да види България и дома си, в който е израснала.

 

Родителите й винаги са били трудолюбиви хора. Поддържали малко стопанство извън града. В същата ферма прекарват повече време и днес. Тогава, в онези времена, те работели и в ресторанта на жп гapaтa в Хасково. Есил често ходела при тях.

 

Обичала да гледа влаковете и да мечтае да пътува. Виждала се като пътешественик, който обикаля света. Тя от малка искала да е певица, макар че имало период, в който обмисляла дали да не стане балерина или парфюмерист. Музиката надделяла.

 

Затова, докато живеели в Турция, Есил кандидатствала в консерваторията в Истанбул и била приета да учи оперно пеене. Това не й попречило да се върне в България с родителите си, когато три месеца и половина по-късно се появила такава възможност. Завръщането в България е един от най-хубавите й моменти.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Антон
преди месец
0
Тази госпожа преди операциите беше грозна като вълчица! Няма лошо, не харесваш това-онова- правиш опереции, но тази направоооо не прекали, не се оля, а се насра! Защо не си покаже снимки от преди операциите, нищо общо с действителността. Определено има и красиви туркини, но тази не е сред тях!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ай сиктер
преди месец
0
Тази пластмасова госпожа първо да прочете малко исторически факти за зверствата на османците в християнска България и на целите Балкани, да прочете за кръвния данък, за Баташкото клане ....и тогава да се жалва за така наречения възродителен процес които си има предистория. Политиката на тогавашна Турция беше да ги използва за подривна дейност у нас/същото е и днес/да правят атентати.Затова и БКП=БСП=ДС направи този''процес''за да им даде възможност да си заминат за Турция.Обаче голяма част от нахалниците се върнаха.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
хахаха,айде бе...
преди месец
0
Абсолютна метаморфоза.....Ако не бяхте казали,че иде реч за Есил Дюран,нямаше как да разбера ,че е тя.То не бяха корекции,то не беше пунт и пластика,ама чак толкова.Комплекси ли избива,какво ли,че се е обезличила напълно.Не мога да определя на кого ми прилича,но не и на себе си.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
баста
преди месец
0
Хайде стига преповтаряли едно и също като папагали за Исмигюл.По-добре да беше си останала в Турция.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди месец
0
Знаем, че е Есил на снимката, но вече са двойнички и с Камелия!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди месец
0
Това за най-младите и новите и фенове ли би трябвало да е? Понеже нищо ново не се описва. Всичко това е повтаряно и предъвквано 1000 пъти през годините!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ty
преди месец
-5
a Rezani pishoci obicha li da lapka?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени