Ицко Финци играе балет на 88

676
05 Май 2021, 15:00


Ицко Финци е абсолютното доказателство, че възрастта може да е просто цифра

88-годишният актьор слага в малкия си джоб голяма част от татковците, които пропускат най-важните моменти от израстването на децата си, научи HotArena.net. Финци е изцяло отдаден на 4-годишната си дъщеря Матилда, а любимата им игра напоследък е да танцуват балет.

Момиченцето, което се роди през пролетта на 2017, вече усвоява танцувални умения на частни уроци, на които го праща майка му Лиза Боева.

Матилда до такава степен се влюбва в сценичното изкуство, че настоява да се упражнява постоянно и вкъщи, а татко й влиза в ролята на партньор. Без изобщо да се притеснява от възрастта си, Ицко смело се впуска в балетните занимания, само и само да зарадва малкото момиченце, пише Галерия. Със силата и хъса на 20-годишен танцьор той изпълнява сложни танцувални техники и поддръжки.

„Дойде момент, в който трябваше да й партнирам, да я взимам на ръце, да я издигам нагоре, да я завъртам по много пъти и плавно да я спускам на земята. Иска се издръжливост“, признава актьорът.

Балетните занимания на баща и дъщеря са забележителни миниспектакли. Матилда и Финци танцуват сцени от „Спящата красавица“, „Лешникотрошачката“ и дори „Копелия“. Макар да е само на 4, малката вече знае редица сюжети и има впечатляваща обща култура за сценичното изкуство. Затова и известният й баща насърчава балетните й занимания и с охота танцува с нея.

Второто дете на Ицко е от режисьорката и сценарист Лиза Боева, която е с 45 години по-млада от него. Към края на този месец двамата ще отпразнуват първото си десетилетие като двойка. Откакто са заедно, Лиза и Ицко са сред най-обсъжданите двойки у нас заради огромната си разлика в годините. Двамата не обръщат внимание на негативните коментари, а отношенията им впечатляват с перфектна хармония.

Другият наследник на актьора е талантливият актьор Самуел Финци, чиято майка е пианистката Гина Табакова. Санчо, който е абсолютна звезда в Германия, където живее от години, напълно одобрява настоящото семейство на баща си, въпреки че е с 12 години по-голям от Лиза и с 51 от сестра си.         

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди месец
0
Браво на него!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени