Юксел Кадриев издава първа стихосбирка, посвещавал стихове на всяка своя жена

14 Февруари 2021, 11:24


Водещият на новините по Би Ти Ви Юксел Кадриев реши да осребри душевните си терзания, които изля върху белия лист и до месец ще издаде първата си стихосбирка, научи „Уикенд”. Редактор на първата му книга е не кой да е, а големият композитор, поет и певец Михаил Белчев.

„Юксел ми изпрати някои негови стихове, за да ги прочета. В тях видях душата на един чувствителен мъж. Казах му, че не искам да ги редактирам, за да не променя звученето на неговите изживявания. В поезията не бива да има груба редакция – най-много тук-там да смениш някоя дума”, разкри авторът на множество шлагери в родната естрада.
47-годишният новинар реди строфи досущ като някой ученик, преживял първите си любовни трепети. Писането обаче му помагало да излезе от депресията, която го хвърлило поредното му любовно разочарование. Юксел посвещавал стихове на всяка своя половинка още от младежките си години, но за първи път творбите му са издадени и ще достигнат до по-голям брой читатели. За житейските си премеждия, които са го тласнали към писането Кадриев ще разкаже навръх празника на влюбените Свети Валентин, 14 февруари,в предаването „Търси се” по Би Ти Ви.

След като мина през скандален развод с бившата си съпруга Бонка, телевизионерът се влюби пламенно в красивата варненка Диди Янкова, която почина, покосена от рак. Последната му връзка със заможната гъркиня Мария, за която „Уикенд” единствен съобщи преди няколко месеца, също вече е минало. Красивата блондинка поискала да сложи край на връзката им, тъй като не виждала перспектива в нея. Тя живеела в Солун и нямала никакво намерение да се мести в София. Кадриев пък слагал кариерата си на първо място. Той много тежко преживял края на отношенията им и изпаднал в любовна депресия. Чувствителният Юксел започнал да излива чувствата си в стихове и проза, които наскоро публикува в личния си профил в социалните мрежи.

„Защо можем да избираме с кого да общуваме, но в кого се влюбваме не зависи от нас? Какво се прави с невъзможната любов? Как сърцето живее с нея? Как то тупти въобще или пък буцата тъга в гърлото ти е толкова тежка, че не можеш да вдигнеш погледа си, за да видиш вярната посока и да си поемеш въздух? Преживява ли се? Лекува ли времето болката от несподелената любов или на времето, на което разчиташ, изобщо не му пука за надраното ти до кръв сърце?”, философства в проза нараненият Кадриев.

Любовното му разочарование обаче не е повод новинарят да отприщи поетичен талант. Той започнал да драска любовни стихове още в ученическите си години, разкриха колеги на водещия. В тъжните строфи изливал страданията си от раздялата, а темата винаги била една и съща – разбитото сърце на лирическия герой, който незаслужено страдал, че е изоставен от любимата жена.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени