Капитан Петко плати 100 лева за ортопедични обувки

208
24 Октомври 2021, 10:00


На Васил Михайлов му е все по-трудно да ходи. 83-годишният артист, прочут из цяла България с ролята си на капитан Петко войвода, вече не може да направи и крачка без бастуна си. Помощната тояжка е с ветерана от театър „Българска армия” при всяко излизане от вкъщи.

Онзи ден бай Васо бе засечен от папараците ни да куцука в центъра на столицата. Макар че бе облечен в поовехтели от дългогодишна употреба дрехи, той бе запазил гордата си осанка. На главата си актьорът беше нахлупил шапка с козирка, за да предпази темето си от хладния вятър. В последно време Михайлов носи само черни одежди. Това не бива да учудва никого - миналата година той загуби сина си Александър и още е в траур. Наследникът му почина едва на 55-годишна възраст от тежко онкологично заболяване.

Разходката, която си направи през седмицата легендарният актьор, си имаше цел и посока. Капитан Петко вървеше към специализиран магазин, където се продават ортопедични обувки и стелки. Там един чифт удобни патъци за зимата излиза 200 - 250 лв., но в момента има и намалени артикули за по около 100 лв. Именно от преоценените си купи Васил Михайлов, когато след дълго пешеходене най-сетне се озова в търговския обект.

След като плати новите си обувки и ги сложи в хартиен плик, ветеранът се запъти към спирка на градския транспорт. Той вече не може да шофира, а не ползва и таксита, защото са му скъпи, затова предпочита тролея.

Преди да се качи в електробуса, който щеше да го откара до дома, знаменитият артист си сложи предпазна маска на лицето. С покрити нос и уста никой от пътниците в превозното средство не успя да го разпознае.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
лллл
преди месец
0
Старост не радост
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени