Мариана Векилска се отказа от Брюксел заради сина си

29 Ноември 2019, 09:00


Бившата водеща Мариана Векилска, която напусна бТВ заради престижна работа в Брюксел, се върна в България и повече няма да работи в чужбина, узна HotArena.


Тя окончателно напусна европейската институция и се прибра у нас като прекарва времето си в обикаляне на планини. През лятото пък се отдаде на пътешествия с яхта, което провокира куп въпроси какво се случва с работата й в Белгия. Галерия потърси журналистката за коментар. "Да, прибирам се в България. Бях за година в Белгия. Реших да се върна заради сина си Момчил. Дадох си сметка, че няма да е добре да липсвам от живота му 4 години. Много рядко се виждахме. Не можех да се връщам толкова често, колкото си мислех. И той нямаше възможност да идва често. А е на 14 и много му липсвам. Беше много щастлив, когато разбра, че се връщам. 


Иначе в Брюксел се адаптирах прекрасно. Имам и среда, и приятели. Работата ми беше много по-различна от тази в бТВ и точно това ми хареса. Бях в преговорна група, която менажира корпоративни клиенти на неправителствената организация, в която работех. Но планът ми детето да живее и учи при мен нямаше изгледи да се осъществи. Не съм решила как да продължа живота си от тук нататък. Сега го мисля. Телевизията я мога, но искам да довърша промяната, която започнах", проговаря за първи път Векилска. 


Тя все още не е решила точно с какво ще се занимава в бъдеще. Засега няма намерения да се връща в бТВ, където прекара близо 20 години. Тя е един от първите репортери в сутрешния блок на медията, новините, както и техен продуцент. Последно се изявяваше като водеща на "Тази стурин" и "Тази неделя" заедно с Жени Марчева и Диана Любенова. 


Знае само, че от тук нататък иска да се занимава с нещо различно, за да научава нови неща. Може да развие и свой бизнес. Иска да слуша сърцето си, а не външната преценка. Признава, че телевизията изобщо не й липсва. Страда само за колегите, с които са минали през всевъзможни перипетии. Новата й страс е йогата и тя й отделя не малко време. Признава, че няма нов мъж в живота й след раздялата й със Симеон Колев, който е и общински съветник от ГЕРБ.


Бракът им приключи през 2016, след 12 години заедно. Тогава синът им Момчил беше на 11 и остана да живее при татко си. Наскоро Симеон сподели в интервю, че трудно е преживял раздялата. "Приех я като най-големия си личен провал. Но постепенно си дадох сметка, че не мога да се сърдя на пълнолетен човек , че е взел определено решение". 


Днес синът им Момчил живее заедно с татко си и майка си в нейния апартамент. "Прибирам си се в моето жилище, където е и детето, и Симо. Докато той се изнесе. С бившия ми мъж имаме чудесни партньорски отношения. Но към момента не мисля, че бихме се събрали отново. Никога обаче не казвай никога. Мога да говоря за сега, а не за някога", категорична е Векилска.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Нели
преди 3 години
0
Съмнява ме тази информация. Хората са я преценили, че не става.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени