Миската Вероника Стефанова: Страхливци са мъжете, които бият жени!

29 Април 2023, 12:05


Носителката на титлата Мис България Свят от 2017 година Вероника Стефанова коментира в интервю за „България Днес“ една от най-горещите теми в обществото ни - домашното насилие над жени.

 

Самата Вероника не е била жертва на насилие и споделя, че израснала в патриархално семейство.

 

„За мен е много плашеща тази тема. Имам познати и приятели, които са били подложени на такъв тип насилие. Странно ми е как жените не улавят тази част от характера на мъжа, не усещат сигналите още в началото на връзката. Едва ли изведнъж гръмва бомбата, проявите на агресия би трябвало да са забелязани по-рано. Чувала съм, че много от жертвите се привързват към насилника. Трябва навреме да потърсят помощ, да получат правилните съвети и да се отдръпнат, преди да е станало късно. Има хиляди начини да избягаш, не разбирам жените, които се връщат при насилниците. Не мога да ги съдя, защото никога не съм била в тяхното положение.

 

Вероника Стефанова е притеснена за децата, които растат в такива семейства. Тя е убедена, че тези скандали рефлектират върху психиката им. Тя смята, че в такива ситуации майката първа трябва да си тръгне заради децата.

 

„Няма как тези насилници да са мъже, това е все едно да се възхищаваш на тигър, който убива коте. За мен това не са мъже, а страхливци. Мъжът трябва да е опора на семейството, а не да напада по-слабите“, категорична е Вероника.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени