Певци и артисти на война с енергото: Калин Врачански на тъмно в банята, Дръпнаха шалтера на Деси Слава и Преслава и още…

03 Юли 2021, 15:24


Колкото и добре да живеят родните певци и артисти, все някога се сблъскват с битовизмите и им се налага да водят войни с различни институции, като енергото например, пише "Телеграф". Само преди седмица пианистът на легендарната пънк група „Хиподил“ Венци Мицов остана без ток заради неплатена сметка на стойност 51 лв. Той разкри, че всеки месец превежда пари около едни и същи дати, този път се е наложило да доплати още 40 лева за експресна услуга и въпреки това го оставили на тъмно.

Фактура

„Никога през целия ми живот не бях попадал в ситуация да ми спрат тока за неплатена фактура. Днес това се случи. При положение че всеки месец плащам около едни и същи дати и при положение че дължа 51 лева и само по една фактура. Какви ментални корифеи са и в какъв роман на Кафка попаднах, ще ви разкажа по-късно, ако ми пуснат тока, щото не е сигурно въпреки близо 40-те лева, които дадох за експресна услуга. Тази компания или спешно трябва да се подари на Гинка. Или да се даде на Джорджано и Гошо от Почивка“, написа 50-годишният музикант в социалните мрежи. Той използва публикацията, за да се закани на дружеството. „Но оттук нататък смятам да посветя живота си на ЧЕЗ. Тази гавра с хората или ще спре, или лично аз обещавам да впрегна цялата си креативност, за да им се стъжни“, допълни Мицов. Разкритията му провокираха редица коментари, сред тях и на хора, които не виждат нищо нередно в работата на ЧЕЗ. „Защо все някой друг ни е виновен за собствените грешки“, пише приятел на музиканта, а той отговаря: „Защото не са мои грешки! Но по-късно ще разкажа подробно.“

Електромер

В подобна ситуация е изпадала и певицата и писател Ваня Щерева. На нея й дръпнали шалтера заради леко разминаване във времето за плащане на тока. Тя обясни, че била на път и докато се върне да внесе сумата, работниците вече режели кабелите на електричеството в магазина й. „Бях покрила вече задължението си, когато се върнах в магазина и видях, че две момчета вече човъркаха в електромера. Казах им, че съм платила, а те ми отвърнаха, че съм 20-ата по ред, която си е платила, но се спира токът. Няма кой да ми плати пропуснатите ползи за ден и половина", възмути се Щерева. Тя позвънила на телефона в ЧЕЗ, откъдето момиче на име Здрава Ангелова, като робот й обяснявало, че трябва да иде да си плати и тогава ще й пуснат тока. Щерева настойчиво обяснявала, че е платила вече, но момичето продължило да повтаря едно и също. "Аз, че закъснях, закъснях, но и ЧЕЗ закъсняха с три часа да ми спрат тока", ядосва се Ваня. От пиар отдела на енергийното дружество обещали да й върнат парите за възстановяването на тока.

Авария

На тъмно е оставал и актьорът Калин Врачански, но той си признава, че сам е виновен заради това, че не следи изкъсо и редовно какво се случва с режийните. „Отлагам плащането на сметките за ток, вода... веднъж бях тотално забравил и ми спряха тока. Днес, утре, те минали три-четири месеца и ставам един ден – няма ток. Една сутрин пък влизам в банята и - оп, викам си, да не съм забравил да си платя водата? Не мога да изляза! Казвам си, бележка не съм видял, значи не може да са ми спрели водата. Влизам в интернет и цък, цък, всичко е наред – авария“, споделя звездата от „Братя“, „Господин Х и морето“ и още куп други любими сериали и филми.

Котле

Актрисата Катерина Евро дори поведе протест срещу енергото заради това, че непрекъснато я оставят без ток в къщата й в Кокаляне. Преди това тя се ожали от висока сметка - изхарчената електроенергия е за 60 лева, но притеснителното е, че тя въобще не е била в къщата си. Токът е дължим за времето, когато тя бе във „ВИП Брадър“. „Фактурата за ток е за времето, когато бях в риалитито. Тогава домът ми е бил необитаем. Дойдоха две сметки, за мен е абсолютно непонятно какво се е случило. Един хладилник е имало само включен, кажете ми как ще направи тази сметка. Ще подам жалба, това е безумно“, оплака се звездата от „Оркестър без име“. Тя допълни, че не се отоплява на ток, а с котле, което е на брикети. Бойлер също не ползва. Катето Евро допълни, че сметката й за ток за времето, когато я е нямало, е толкова, колкото плаща обикновено, когато си е у дома. „Излиза, че живееш или не в къщата си, сметката за ток си върви“, обобщи актрисата. По-късно тя се разбунтува и срещу непрекъснатото спиране на тока. „Подстанцията в Панчарево е построена преди много години, когато е имало много малко къщи. Тук се разрастна много районът и явно непрекъснато някакви кабели (аз не разбирам от тези работи) създават проблеми и ние много често нямаме ток, да не кажа почти всеки ден. По 2-3 часа спира. Ние сме с малки деца…Освен това котлетата ни работят с ток – щом спре токът и топлото спира. Нямаме печки на въглища, защото е вредно и не ползваме от години. Освен това – уредите ни, на мен котлето ми се развали и платих 130 лв за ремонт заради токов удар. На хората уредите най-редовно се развалят. Аз, като спре токът, изпадам в ужас, почвам всичко да изключвам от контактите, защото не се знае, като дойде токът, какво ще гръмне. Просто не може да се живее така.

Ние плащаме зверски сметки. Аз тук имам един приятел, който ми е много близък и знам, че се отоплява с печка на дърва, 200-300 лева му е токът – той няма нито деца, живее сам, сигурно се пере един път в седмицата, сам мъж, а моят ток е също 260 лева, като болейрът и всичко се топли от котлето. Аз готвя на газ, единственото, което пускам с ток, това е пералня и работят 2 хладилника. Не може 260 лв. от 2 хладилника и една пералня“, ожали се Катето.

Бушони

От надписани фактури се оплака и рок лъвицата Милена Славова. Тя е получила сметка за изразходвана електроенергия в размер на 74 лева, което я шокирало, имайки предвид, че бушоните й в къмпинг „Градина“ били изключени три месеца. „Какво значи, когато в апартамент са изключени бушоните от 3 месеца и ми пристига сметка от 74 лв. Миналия месец пак имаше, но само 10 лв. Има нещо гнило май???“, ожали се певицата. Тя не крие шока от сметката, тъй като жилището е необитаемо. Отрича и версията за кражба на ток, тъй като в сградата не живеят други семейства. Преди това тя е чувала за подобни сметки, които реално няма откъде да се начисляват, но за пръв път й се случва самата тя да стане жертва. Заради тези проблеми тя реши предишното лято да пусне обява в социалните мрежи: „Дава се под наем луксозно студио на "Градина". Безплатен паркинг, климатик, басейн, оборудвана кухня, телевизор. Може с домашни любимци. При интерес пишете."

Камбана

Без електричество е останал на вилата и певецът Тодор Върбанов, изпълнил златния хит „Миг като вечност“ и куп златни шлагери от старо време. „Страхотно е на моето селце. Осем часа без ток. В София за петминутно прекъсване на електричеството... "Бием камбаната". Страхотно спокойствие! Преди малко жената, която е до мен, предложи... утре да си тръгваме за София! В кой век живеем, в европейска държава?... май... "Хей живот здравей, здравей"! Ха, връщай се на село!!?“ - написа гневно във фейсбука си музикантът. Той е имал идея със съпругата си Румяна да останат поне два-три месеца в селото. „А дано, ама надали“, коментира след драмата с енергото мустакатият чаровник.

Ремонт

С интересен „електрически“ казус се сблъска преди време и кралят на фолкбаладите Орхан Мурад. При планов ремонт преди 3 г. майсторите разменили неговия електромер с този на комшията. През това време всички сметки са платени, но разбрали за недоразумението чак когато спрели тока на изпълнителя на „Хиляди слънца“. „Заради това, че моят апартамент е по-голям, сметката на комшията е била с 1470 лв. повече, които трябва да му доплатя. Но енергото не ни дава ние с него да си се оправим, а ми изпратиха писмо, че трябва аз да ги внеса при тях, цялата сума да е наведнъж, а докато не платя, няма да ми пуснат тока“, разказа за одисеята си Орхан Мурад. Той и семейството му са били 4 дни без електричество, а през това време температурата е била 35 градуса. „Посред лято и в епидемична обстановка няма по-грозна и нечовешка постъпка от това“, бесен е певецът. Той е подал жалби в пловдивската прокуратура, до омбудсмана и в комисията за защита на потребителите, но отговори засега няма. „На петия ден ни изнудиха да подпишем споразумение по техен формуляр, че сме съгласни със задължението, че няма да последват съдебни действия, въпреки че знаят, че са виновни и са за съд. Направихме го, за да ни пуснат тока, иначе, ако бяхме завели веднага дело, щяхме да сме на тъмно, докато излезе решението на съда – година, две, пет“, обясни легендарният музикант. Според споразумението задължението е разсрочено на 6-месечни вноски и Орхан Мурад е платил първата.

Дръпнаха шалтера на Деси Слава и Преслава

Фолкзвездите Деси Слава и Преслава са преживели спиране на тока по време на работни ангажименти. На свое участие на 8 март в столичен ресторант Деси Слава е преживяла същински кошмар. Тя била поканена да пее в заведение, в което се оказало, че няма гримьорна. Това я принудило да ползва кафенето към ресторанта, което в този час не работело. Портиерът на сградата видял, че в кафето свети, и помислил, че някой е забравил да изключи осветлението. Той щракнал ключа и Деси Слава останала на тъмно в помещението. Тя се стреснала и се разкрещяла панически и се успокоила едва когато отново станало светло. От случката качеството на изпълненията не спаднало и гостите останали доволни от прекарването. Телевизия “Планета” спря тока на най-голямата си звезда Преслава, която закри концерта за 11-ия рожден ден на музикалния канал "Планета" в НДК. Решението на организаторите бе, меко казано, странно, след като публиката едва дочака на сцената да излезе любимката им в края на 3-часовото шоу. Преслава заслужено бе най-желана от феновете, които взривиха залата с аплодисменти и пееха заедно с нея. Тъкмо когато се очакваше тя да изпълни поне още един хит, се оказа, че "номерът" й няма да мине. Организаторите просто й изключиха микрофона и до нея изведнъж цъфнаха двамата водещи – Борис Дали и Пламена, които обявиха края на концерта. Преслава само се усмихна и прие, че трябва да слезе от сцената.

Строител измамил Явор от All Inclusive

Актьорът Юлиян Малинов, когото гледахме като Явор в третия сезон на комедийния сериал на Нова телевизия All Inclusive, е останал без ток и вода заради измама от страна на строителната фирма. „Моите родители имаха къща на този терен, сключиха договор през 2007 г. за построяване на 7-етажна сграда срещу обезщетение, събаряйки нашата къща, ние получаваме обезщетение в сградата“, разказва Малинов. След като завършва сградата, строителят така и не въвежда обекта в експлоатация. "Той изтегли заем от банка 1,2 млн. и изчезна – казва актьорът. – Банката му запорира останалата част освен нашите обезщетения и ги разпродаде на търг на останалите собственици. Понеже той спря да ни плаща, ние бяхме принудени да се върнем тук, за да охраняваме, а и нямаше къде да отидем. Върнахме се в сградата, имаше строителен ток, имаше вода.“ Останалите собственици не живеят в сградата и са против семейство Малинови също да е там. „Те започнаха да пускат жалби срещу нас, че ние живеем незаконно в сградата и те искат тока и водата да бъдат спрени и да запечата РДНСК сградата“, разказва преди години Малинов. Той допълни, че се е оказал нарушител на закона не по своя вина. „Има протоколи от ДНСК, че тя е абсолютно завършена до акт 14 и е необходимо въвеждане в експлоатация“, обясни тогава актьорът.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
Преди 1 година
-1
Неизрядните платци винаги са на война с тези на които дъжат пари.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Един обикновен човек
Преди 1 година
-1
Аз съм обикновен човек, който си плаща редовно разходите. Тези, които са известни и не си знаят парите няма защо да се правят на интересни! Никой не е длъжен да плаща разходите на някой!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени