Преди да издъхне: Денди търгувал с антикварни предмети (Бил в люта война със семейството си)

30 Март 2022, 15:00


След месец в кома издъхна столичният бохем, светски хроникьор и писател Любомир Милчев-Денди. С шармантните си цветни костюми, висулките по ревера на сакото, папийонката и кученцето си Хининус с каишка в ръка така го помни всеки, който го е срещал в градинката пред Народния театър или по столичния булевард „Витоша“.

 

Изключително колоритна личност, която намираше общ език с всеки, който го заговори без значение от социалния му статус, в някоя от софийските градинки. Безобиден, мил, фин, различен, пъстър и много интелигентен, изключително начетен и с остър език такъв ще си остане Денди, който се появи преди години в публичното пространство, благодарение на телевизионния формат „Биг Брадър“ там беше участник, а после и коментатор.

 

През годините той често попадаше в различни скандали, но винаги излизаше от тях по един елегантен и артистичен начин, защото самият той беше такъв. Затова, когато на 18 февруари беше открит с множество фрактури на главата, отоци и хематоми в апартамента си на ул. „Св. Иван Рилски“, шокира широката общественост. Той премина през две черепно-мозъчни операции, но така и не успя да излезе от комата и си отиде навръх деня на театъра 27 март. След смъртта му много известни личности написаха сърцераздирателни постове в социалните мрежи, с които се простиха с 58-годишния светски лъв.

 

Денди е завършил в Софийския университет „Българска филология“, а после и „Културология“. По документи е роден в Дупница, където обаче никога не е живял. Казват, че е дошъл на бял свят по пътя към Рилския манастир, после със семейството му се преместват в Перник и София, там имат скромен имот.

 

Светският лъв през годините е в непримирима война със семейството си. След като обръща гръб на родителите си още преди години, като ги обвинява, че са

 

„обикновени провинциалисти“,

 

Любомир Милчев се изпокарва и със сестра си Недялка Илиева, директорка на едно от най-известните училища в Перник гимназията по металургия, която пък е позната и с любовта към луксозните стоки и чантите си „Луи Вюитон“.

 

Техни близки разказват, че двамата с Денди не са могли да изкарат и един ден заедно, без да си нанесат обиди, съвсем непривични за изискания тон, който иначе се опитвал да демонстрира Милчев. Неприязънта на светския хроникьор идвала от различни слухове, свързани с личния й живот. И когато се прибирал от време на време в семейната къща в Перник, се правел, че не я познава, дори не й се обаждал и ходел на гости.

 

Познати на семейството казват, че Денди отгоре на всичко не можел да се примири с факта, че Недялка винаги била любимка на семейството, докато той бил за тях

 

„смахнат“ и „някакъв си писател“.

 

През последните години попада и в други семейни войни. Със съпругата си Юлияна се събираше и разделяше неведнъж, пълнейки светските хроники. Богатата дама всъщност издържаше светския хроникьор и нежен писател, който пък радваше публиката с цветното си присъствие и чудатите си коментари, издаващи богата обща култура. Самият той е намеквал в дни на яд, че преди повече от три десетилетия е влязъл в дома на богаташката и е оставил пред вратата й пернишките си обувки, за да вземе софийско жителство.

 

В светския елит се майтапеха с тях, като ги наричаха „семейство Адамс“. В средите обаче шушукаха, че Денди е платоничната любов на Юлияна, но дали това е така, едва ли някога ще се разбере. Двамата се разделиха през 2013-а след 30-годишна връзка - тогава дамата го беше изгонила заради по-млад мъж.

 

Малцина знаят, че в последните години той се занимаваше с колекциониране и препродаване на антикварни предмети.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени